Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Británie a dopingový skandál? Lékař prý "pomohl" více než 150 sportovcům

Londýn – Sportovní svět se musí v poslední době vypořádávat s jedním dopingovým skandálem za druhým. Po aféře v ruské atletice nebo po stále nekončící šňůře pozitivních testů na meldonium může začít řešit velký problém i Velká Británie. Lékař Mark Bonar tvrdí, že v uplynulých šesti letech ordinoval více než 150 vrcholovým sportovcům zakázané prostředky podporující jejich výkonnost. Informuje o tom britský list The Sunday Times s tím, že Bonarovo tvrzení tajně natočil.

Mezi Bonarovými "klienty" byli údajně například hráči nejvyšší anglické fotbalové ligové soutěže Premier League, cyklisté, tenisté, boxeři nebo i hráči kriketu.

"Tato tvrzení mě šokovala a hluboce znepokojila," uvedl britský ministr kultury, médií a sportu John Whittingdale. Dodal, že požádal o okamžité zahájení nezávislého vyšetřování.

Osmatřicetiletý Bonar žijící v Londýně prý sportovcům předepisoval například steroidy, růstové hormony či krevní doping EPO. Bonar však podle všeho nevlastní licenci, aby mohl vykonávat lékařskou praxi na území Velké Británie.

Zdroj
ČTK, The Guardian, The Sunday Times

Hlavní zprávy

Nejčtenější články