Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boxerský šampion Pacquiao uhájil titul i přes pískot a zlobu

Las Vegas - Asi největší boxerská hvězda současnosti Filipínec Manny Pacquiao obhájil titul profesionálního mistra světa organizace WBO ve welterové váze, ale tentokrát jeho vítězství nad Mexičanem Juanem Manuelem Márquezem nebylo zcela přesvědčivé. Márquez po vyhlášení výsledku naštvaně opustil ring, ke kterému začaly létat z téměř vyprodaného hlediště MGM Grand Areny v Las Vegas na znamení nesouhlasu lahve a plechovky.

Pacquiao proti Marquézovi
zdroj: ISIFA

Pacquiao, jenž za zápas inkasoval 22 milionů dolarů, vyhrál podle dvou rozhodčích v poměru 115:113 a 116:112. Třetí bodový sudí přiřkl boxerům remízu 114:114. Dvaatřicetiletý Filipínec si tak připsal patnácté vítězství za sebou, naposledy prohrál v březnu 2005.

"Moji fanoušci se radují, protože čekali mé vítězství," uvedl v rozhovoru ringu Pacquiao, zatímco z tribun se ozýval pískot především mexických fanoušků. "Je potřeba uznat, že soupeř byl kvalitní. Byl připravený na moje údery, ale já jsem hodně jeho ran kryl. Nebylo to snadné, ale vyhrál jsem," pochvaloval si boxer po třetím souboji, který absolvoval od svého zvolení do filipínského kongresu.

Márquez opět ukřivděn

Osmatřicetiletý Márquez s Pacquiaem prohrál už v roce 2008 a také tehdy cítil křivdu. "Už podruhé mě okradli a tentokrát to bylo ještě horší. Na údery jsem jasně vyhrál," stěžoval si Mexičan, který dostal za souboj pět milionů dolarů.

Pacquiao si před zraky 16.368 diváků, mezi kterými byl i někdejší šampion těžké váhy Mike Tyson, vylepšil bilanci na 54 vítězství, tři porážky a dvě remízy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články