Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boxerská legenda a bouřlivák Tyson míří do Prahy

Praha - Legendární boxer a bouřlivák Američan Mike Tyson zavítá poprvé do České republiky. Podle Pražského deníku stráví bývalý profesionální mistr světa v těžké váze v říjnu v Praze šest dní. Čtyřiačtyřicetiletý Tyson, který ukončil kariéru před pěti lety, se má v české metropoli setkat s obchodními partnery, měl by vést trénink a také podpořit charitativní projekt dětí v motolské nemocnici. "Vrcholem bude galavečer na Žofíně," řekl promotér Petr Havrda. Tyson má prý o Praze nečekané znalosti. "Rád bych se projel na koni někde za městem a pak také na lodi po té vaší krásné řece," citoval list z boxerova dopisu.

Rodák z Brooklynu se zapsal do historie jako nejmladší světový šampion v těžké váze, když získal tituly organizací WBC, WBA a IBF ve dvaceti letech. Jeho život lemuje řada afér a konfliktů se zákonem. Od roku 1992 strávil tři roky ve vězení za znásilnění královny krásy Desiree Washingtonové.

V ringu se proslavil nejen drtivými údery, ale i skandálním soubojem s krajanem Evanderem Holyfieldem, kterému v roce 1997 ukousl část ucha. Naposledy boxoval v roce 2005, kdy prohrál s Irem Kevinem McBridem. Kariéru ukončil s bilancí 50 vítězství, z toho 44 k.o., a šest porážek. 

I když bral za zápasy až 30 milionů dolarů a vydělal odhadem půl miliardy, ocitl se na mizině a v roce 2003 vyhlásil bankrot. Zatím naposledy Tyson zaujal letos na jaře, když se rozhodl zúčastnit se reality show na televizním kanálu Animal Planet a závodit s holuby, které prý chová po celý život.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články