Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bilesová opět zlatá. Na MS pomohla k triumfu americkému družstvu

Nekonečná medailová smršť pokračuje. Simone Bilesová získala rekordní 21. medaili z mistrovství světa a je nejúspěšnější sportovní gymnastkou historie. Dvaadvacetiletá hvězda ve Stuttgartu dovedla Američanky k obhajobě titulu v družstvech a její bilance z MS zatím činí 15 zlatých, tři stříbra a tři bronzy. Zatím.

Fenomenální americká gymnastka Simone Bilesová
zdroj: ČTK/AP

Bilesová se dosud dělila o prvenství s ruskou legendou Světlanou Chorkinovou. V Německu ji čeká od čtvrtka ještě pět soutěží - finále víceboje a čtyři na nářadích. Mezi muži je rekordmanem MS s 23 cennými kovy Vitalij Ščerbo z Běloruska.

Američanky kralovaly týmové soutěži na MS již popáté v řadě. Společně se čtyřnásobnou olympijskou vítězkou z Ria Bilesovou tvořily zlatou sestavu Sunisa Leeová, Kara Eakerová, Grace McCallumová a Jade Careyová. Se známkou 172,330 porazily druhé Rusko téměř o šest bodů, bronz vybojovaly nečekaně Italky. Medaile se tak dočkaly po 69 letech.

"Připadá mi to trochu šílené. A taky krásné, protože rozšiřujeme sbírku a vyhrály jsme pátým rokem za sebou. Na svoje rekordy nemyslím," řekla Bilesová. "Když ve čtvrtek zacvičím stejně jako dneska, budu více než šťastná," dodala s odkazem na čtvrteční víceboj. Dnes dostala nejvyšší známky na přeskoku, kladině a v prostných.

České gymnastky Aneta Holasová, Lucie Jiříková, Sandra Jessenová, Dominika Ponížilová a Anna-Mária Kányaiová obsadily v sobotní kvalifikaci 23. místo. Holasová si díky výkonu ve víceboji vybojovala olympijskou účast v Tokiu.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články