Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Biatlonisté skončili na MS v závodě štafet čtvrtí

Nové Město na Moravě – Medailově naprázdno vyšli čeští reprezentanti v závodě smíšených štafet, který byl úvodní disciplínou mistrovství světa v letním biatlonu v Novém Městě na Moravě. Kvarteto Veronika Vítková, Veronika Zvařičová, Jaroslav Soukup a Michal Šlesingr obsadilo čtvrté místo se ztrátou téměř minuty a čtvrt na vítězné Rusko. V závodě smíšených juniorských štafet vyhrálo rovněž Rusko. Český tým ve složení Eva Puskarčíková, Kristýna Černá, Vlastimil Vávra a Michal Krčmář skončil pátý.

Vítková i Zvařičová odvedly výkony na hranici svých možností. Dobře střílely, udržely třetí místo i kontakt s nejlepšími. Ztráta medailových nadějí přišla na třetím úseku, kdy Soukupovi vůbec nevyšla střelba vestoje a výrazně jej zpozdila dvě trestná kola. "Bylo to moc. Kdybych tento čas hypoteticky odečetl, což se sice u biatlonu nedělá, bojovali bychom o nejvyšší pozici. Ale takový je biatlon," poznamenal trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář.

Soukup se propadl na čtvrté místo a hlavně ztratil kontakt se soupeři. "Roli sehrála psychika. V hlavě se mi honilo, že bych se mohl dostat na první místo. Kdybych začal o situaci dříve přemýšlet, tak to mohlo být lepší," poznamenal zklamaný Soukup. "Určitě jsme před šampionátem neměli ve štafetě přehnané ambice. Po průběhu závodu jsme ale zklamáni," dodal Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v letním biatlonu 2011 Česko

Šlesingr se pokusil ztrátu snížit. "V marnosti jsem se v posledním záchvatu boje pokoušel o dostižení na poslední střelbě. Bohužel odstupy byly už takové, že jsem s tím nic nenadělal," řekl Šlesingr. Ten se nyní soustředí na víkendové závody jednotlivců. "Necítil jsem se sice ještě v optimální formě, ale věřím, že když si v pátek trochu odpočinu, tak by mohl být sobotní výsledek lepší," dodal Šlesingr.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články