Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Bezchybná Kellnerová skončila v Praze na vynikajícím pátém místě

Anna Kellnerová s klisnou Catch Me If You Can obsadily skvělé páté místo ve Velké ceně Prague Cup CSIO ve Velké Chuchli. Česká reprezentantka zajela s klisnou Catch Me If You Can dvě čistá kola. Na pátou příčku ji zařadil čas 45,59 sekundy z finálového kola. Vyhrála Belgičanka Gudrun Patteetová v sedle klisny Sea Coast Kashmira Z.

Třiadvacetiletá Kellnerová od loňské zlomeniny stehenní kosti až do pražského CSIO neskákala na překážkách vysokých až 160 centimetrů.

V Chuchle Areně se jí ale dařilo. V pátek přispěla k pátému místu české reprezentace v Poháru národů a splnila s "Catchie" kvalifikační podmínky pro olympijské hry.

A dnes si vedla ještě lépe, když obě kola zvládla bez chyby. Od třetího Jura Vrielinga z Nizozemska ji dělily zhruba tři sekundy.

"Já jsem za páté místo hrozně šťastná. Je to přeci jenom moje první tříhvězdové Grand Prix od mého zranění. A její taky. Jsem ráda, že jsme se vrátily v dobré formě, že můžeme pokračovat dál a že se nám to takhle hezky povedlo před českými fanoušky," pochvalovala si v rozhovoru pro ČT.

Kellnerová se loni v květnu v Madridu zranila právě po pádu z Catch Me If You Can. Přišla kvůli tomu v závěru roku o vyvrcholení seriálu Global Champions v Praze.

Do finálového kola postoupila Kellnerová jako jediná ze šestice Čechů, kteří se mezi šedesátkou startujících objevili.

Blízko k postupu měl i Aleš Opatrný s Forewerem, ale čtyři trestné body za chybu na trojskoku ho v prvním kole zařadily na sedmnáctou příčku.

Do finále postoupilo patnáct nejlepších dvojic. "Strašně mě to mrzí, protože Forewer skákal fakt dobře. Myslím, že to byl jediný dotek v parkuru, který měl, a bohužel to spadlo," posteskl si.

V úvodní dopolední soutěži Silver Tour dlouhou dobu vedla česká reprezentantka Emma Augier de Moussac, jenže v závěru ji předjel egyptský zástupce Mohamed Talaat.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články