Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Běžce čeká o víkendu letní šampionát v Liberci

Liberec - Třídílnou letní mistrovskou tour nastartují o víkendu v Liberci závodního ducha běžci na lyžích. Pod Ještědem je čeká mistrovství republiky na kolečkových lyžích a k favoritům patří při neúčasti Lukáše Bauera Martin Jakš.

Běžecký sprint
zdroj: isifa/LN autor: Tomáš Krist

"Tenhle model by měl bavit lyžaře i přilákat diváky. A potvrdit to, co jsme natrénovali, i když skutečnou formu ukáže až sníh a první Světový pohár," řekl trenér mužů Miroslav Petrásek pro svazový server www.czech-ski.com.

Bauer bude chybět, protože měl potíže s dýchacími cestami a bral antibiotika. Proto vynechal nedávné vysokohorské soustředění ve slovinské Rogle a teď dohání sám ztrátu v Ramsau. Jiří Magál dostal už před letní přípravou svolení ke startu na víkendovém závodě extrémních štafet Dolomitenmannovi v Rakousku.

V sobotu začne v 9:15 tříkilometrový prolog v centru města a kolem hokejové arény, přímo pod okny mateřského klubu Dukly. Všichni běžci pojedou na stejných lyžích značky Eagle, které si vylosují před startem. Od 15:00 pak na okruzích ve Vesci čeká muže 21 km a ženy poloviční trať. V neděli v 10:00 vyrazí po svých Gundersenovou metodou s odstupy podle pořadí během do vrchu na Ještěd (6,5 km).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články