Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Běh, úkoly a mobil. Sokolové připravili netradiční KorOrienťák

I v současné pro sport složité době zůstávají aktivní sokolové. Ti pražští vymysleli speciální orientační běh pro širokou veřejnost s využitím mobilních technologií.

Je nám líto, video expirovalo.
Běh s mobilem v ruce. Sokolové připravili netradiční KorOrienťák

Start i cíl KorOrienťáku je u libeňské sokolovny a zaběhnout si ho mohou rodiny s dětmi i zkušení závodníci. Vybírají si totiž ze dvou výkonnostních kategorií. K absolvování čtyřkilometrového okruhu s dvanácti úkoly potřebují pouze telefon s připojením k internetu.

"Úkol plní, pokud jsou v kategorii výletník. Pokud jsou v kategorii borec, úkol plnit nemusejí. Jen probíhají a snaží se mít co nejrychlejší čas. Jakmile načtou QR kód, systém zaregistruje čas," popsala jednoduchý princip autorka závodu Zuzana Dočekalová.

"Rád běhám a ještě u toho něco hledat a zpestřit si to úkoly, to je rozhodně skvělá myšlenka," kvitoval nápad účastník závodu Martin Kubů. "Zpracování je zajímavé, s pomocí telefonů bezkontaktně. Každý si to může kdykoliv projít, jak se mu to hodí. To beru jako velkou výhodu," přidal další z nadšenců Vladislav Voráč.

Závod si příznivci pohybu mohou zaběhnout do neděle 3. května, kdy se dozvědí i konečné pořadí. Další týden se mohou těšit na novou trasu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články