Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Běchovice čeká stodvacátý ročník, Vrabcová-Nývltová váhá se startem

Praha – Už stý dvacátý ročník před sebou má závod Běchovice-Praha. Na další vítězství v druhém nejstarším běžeckém podniku na světě by ráda pomýšlela Eva Vrabcová-Nývltová, trápí ji ale zdravotní potíže. I díky nové trofeji, která symbolizuje ikonický patník u trati, ale doufá ve svou účast. Přímý přenos navýsost tradičního podniku sledujte v neděli 25. 9. od 11:15 na ČT sport a našem webu.

V posledních letech Vrabcová-Nývltová dominovala ženské kategorii. Letos je ale její start kvůli zdravotním potížím nejistý. "Byla jsem víc unavená, než jsme předpokládali, a kdybych pokračovala v té únavě dál, tak by se to znovu mohlo zvrtnout někam, kam bychom nechtěli. Takže je to z preventivních důvodů," poznamenala s poukazem na své zdravotní potíže v minulosti, kvůli nimž dlouho absentovala.

Přesto nejlepší česká maratonkyně absolvuje kontrolu u lékaře a definitivně se rozhodne až po ní. Ráda by se zúčastnila i proto, že chce získat novou trofej určenou pro vítěze. "Je to velká motivace, takže budu pana doktora hodně přemlouvat," říká. "Chtěli jsme, aby ti nejlepší měli hodnotnou památku. Vytvořili jsme bronzové repliky patníku, který stojí na třináctém kilometru v ulici, kde v Běchovicích závod začíná," poznamenal šéf organizačního výboru Tomáš Janků.

Běchovický běh se poprvé pořádal v roce 1897 – a od té doby nebyl ani jednou zrušen, a to včetně například období druhé světové války. Je běžné, že se závodníci každý ročník vrací. "Jeden běžec poběží už svůj 54. závod v řadě," poznamenal Janků.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články