Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Badmintonistka Gavnholt postoupila na ME do čtvrtfinále

Karlskrona (Švédsko) - Badmintonistka Kristína Gavnholt se stala první českou čtvrtfinalistkou dvouhry na mistrovství Evropy po 42 letech. Gavnholt dnes ve švédské Karlskroně porazila v druhém kole Rakušanku Simone Prutschovou 21:13 a 21:17 a v podvečer přešla i přes Němku Karin Schnaaseovou, která zápas ve druhé sadě vzdala. Gavnholt, dříve hrající pod dívčím jménem Ludíková, měla zápas pod kontrolou a vedla 21:11 a 18:14.

Ilustrační foto
zdroj: badzine.de

"Nemám slov. Byl to můj tajný sen dostat se do osmičky. Hodně jsem na tom pracovala a jsem moc ráda, že se mi to povedlo," řekla Gavnholt krátce po osmifinálové výhře. "Ještě není konec turnaje. Budu bojovat a do dalšího zápasu dám všechno, aby to vyšlo," řekla směrem k utkání o semifinále, ve kterém se střetne s Bulharkou Lindou Zechiriovou.

Naposledy byl ve čtvrtfinále mistrovství Evropy Petr Lacina, který v barvách Československa obsadil páté místo v roce 1970 v Port Talbotu ve Walesu.

Postupem do čtvrtfinále evropského šampionátu si Gavnholt sto dnů před začátkem olympijských her definitivně zajistila postup do Londýna. 

Gavnholt: Mám strašně velkou radost a především mě těší, že se mi podařilo zúročit tvrdou práci. Dosud se mi na turnajích nedařilo vyhrávat, ale teď jsem to prolomila.

Na mistrovství Evropy se Gavnholt před letošním šampionátem nikdy neprosadila, v letech 2006, 2008 a 2010 vypadla vždy v prvním kole. "Za poslední rok se ohromně zlepšila, pomáhá skvělá příprava v Dánsku a funguje trenérské vedení manželem Andersem," řekl  šéf badmintonového svazu Zdeněk Musil. "Po těch letech, co hraju, mám už zkušenosti a všechno mi sedlo," doplnila hráčka.

Se soutěží se naopak rozloučil poslední český zástupce ve dvouhře mužů Petr Koukal, který ve druhém kole prohrál s Němcem Marcem Zwieblerem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články