Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Badmintonisté Ludík a Mendrek se chtějí poprat o účast v Tokiu

Mistrem republiky v badmintonu se stal Jan Louda, který ve finále porazil Adama Mendreka, který se ještě chce v náročné kvalifikaci pokusit dostat na olympijské hry do Tokia. Společně s ním se o to chce pokusit Milan Ludík, bratr trojnásobné olympioničky Kristiny Gavnholtové.

Adam Mendrek
zdroj: kana-foto.cz

Tomasz Mendrek, otec současného reprezentanta, se zúčastnil Her v Barceloně v roce 1992 a dokázal v katalánské metropoli vybojovat sedmnáctou pozici. O téměř tři dekády později chce na jeho výkony navázat potomek Adam, který je vicemistrem republiky.

Je nám líto, video expirovalo.
Badmintonista Ludík zhatil Mendrekovi šanci na obhajobu domácího titulu

"Uděláme všechno pro to, abychom za muže získali alespoň jedno místo na olympiádě," řekl Mendrek, kterého čeká do konce dubna ještě sedm turnajů. "Je to nabitý program," konstatoval.

O místa v Tokiu se bude bojovat do konce dubna, nyní jsou Češi ve světovém žebříčku za pozicemi, které by jim zajistily olympijskou účast. V Tokiu se do dvouher dostane osmatřicet mužů a stejný počet žen, ale vždy jen maximálně dva z jedné země.

Je nám líto, video expirovalo.
Badmintonisté se chtějí dostat do Tokia

Předseda českého badmintonového svazu Martin Osička věří, že tuzemští fanoušci budou mít v Japonsku komu fandit. "Teď nemáme nikoho na postupových místech, ale vzhledem k tomu, že kvalifikace končí až na konci dubna, věřím, že pořád šanci máme," řekl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články