Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Badmintonista Louda v Miláně narazil až ve finále

Zatím nejlepší sezonu ukončil badmintonista Jan Louda finálovou účastí na turnaji kategorie International Series v Miláně. Nejlepší český hráč současnosti a 120. hráč světa prohrál v neděli v boji o titul s Alexem Lanierem z Francie 1:2 na sety.

Jan Louda
zdroj: facebook.com/Czech Badminton Open

"Rozhodly nevynucené chyby, které jsem dělal. S výsledkem i hrou na turnaji jsem spokojený," uvedl v tiskové zprávě Louda, který se od začátku roku posunul v žebříčku o 76. míst.

Turnaje v Miláně se účastnili převážně hráči z Evropy, protože o víkendu ještě vrcholilo mistrovství světa, které kolidovalo právě s turnajem v severní Itálii. Louda byl dvojkou v pavouku a nenarazil na soupeře z první světové stovky. "Konkurence nebyla taková, jako je vždycky. V každém zápase jsem byl favorit a bylo důležité, že jsem postavení udržel," uvedl český badmintonista.

Dvaadvacetiletý Louda letos ovládl Czech Open v Brně a poprvé slavil titul v kategorii International Series. Dostal se také z kvalifikace až do finále na turnaji v La Nucíi ve Španělsku. "Pro mě to byl nejúspěšnější rok, opravdu skvělý a taky hodně náročný," prohlásil Louda, který se připravuje v Plzni, kde se letos otevřelo Národní badmintonové centrum. Tam funguje pod trenérem Josefem Rubášem a svaz najal španělského trenéra Oscara Martíneze.

"Příští rok chci na své výkony navázat a kvalifikovat se na mistrovství světa a Evropy. To jsou mé cíle," řekl Louda. Poprvé by se měl ve hře objevit v lednu ve Švédsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články