Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Augusta vystoupil z Dundáčkova stínu a poprvé je Hráčem roku amerického fotbalu

Ocenění pro Hráče roku amerického fotbalu převzal poprvé v kariéře Karel Augusta. Obránce Prague Black Panthers navázal na spoluhráče a sedminásobného vítěze Jana Dundáčka, který se po loňském triumfu rozhodl více věnovat práci a rodině, a sport upozadil.

Hráči roku a členové Síně slávy ČAAF
zdroj: ČAAF autor: Libor Vočadlo

Šanci i proto dostali jiní. Linebacker Augusta sbíral v Dundáčkově stínu dlouhodobě druhá a třetí místa, ale jeho vynikající výkony v obraně Prague Black Panthers v prestižní rakouské lize mu tentokrát vynesly prvenství.

"Získat cenu bylo složité za někým, jako je Jan Dundáček," vzpomínal Augusta na éru svého spoluhráče. "Už jsem s tím ani nepočítal. Jsem za to hrozně rád," dodal.

Black Panthers v loňské sezoně nenastoupili v české Paddock lize. Hlasující v anketě Hráč roku si i přesto svalnatého obránce všimli. Ten si nově získané trofeje považoval o to více, protože ji získal za výkony v rakouské lize. "Nebyli jsme tolik v hledáčku českých fanoušků, o to víc si toho cením."

Augustovi se podařilo v anketě porazit mimo jiné Miroslava Kysilku, který se jako první Čech zúčastnil na podzim NFL International Combinu. Na této akci dostal možnost ukázat se zástupcům slavné americké soutěže. První pětku ankety uzavřelo trio pardubických hráčů Radim Kalous, Jakub Smutný a Jan Horáček.

Cenu za Hráče roku si Augusta převzal na Galavečeru amerického fotbalu a cheerleadingu. Tuto akci pořádaly asociace obou sportů společně již popáté.

Síň slávy ČAAF má nové členy

Za dlouhodobý přínos rozvoje amerického fotbalu byli do Síně slávy ČAAF uvedeni David Dobiáš a Jaroslav Bojarský. Dobiáš byl od poloviny devadesátých let u počátků příbramského klubu. Bojarský, jenž byl u úplných začátků amerického fotbalu v Česku v polistopadové éře, je pak nestorem celku v Trutnově. "Vůbec jsme to nečekali," hlásali.

Američané nejužitečnějšími hráči Paddock ligy

Nejužitečnějším útočníkem nejvyšší soutěže byl vyhlášen quarterback mistrovských Prague Lions Michael Hayes. Podařilo se mu totiž dotáhnout nejstarší český klub k titulu, na který čekal od roku 2006. V obraně se z individuálního ocenění radoval brněnský Tyrone Clark, jemuž prvenství uniklo v loňské anketě o jediný hlas.

Hned dvě Hráčky roku

Mezi ženami se překvapivě radovaly hned dvě vítězky. Dung Ta Thuy z Prague Harpies a Ivana Hájková z brněnských Amazons získaly shodný počet hlasů. "Přijde mi, že tato cena patří spíše celému týmu," ocenila své spoluhráčky Ta Thuy.

Nadějný kicker Juniorem roku

Cenu pro Juniora roku si svou všestranností zajistil Martin Mandík, který zářil na pozici kickera v mužském týmu Prague Black Panthers. V juniorech pak k této disciplíně přidal i ofenzivní příspěvek, kdy jako receiver pomohl výraznou měrou Black Panthers k obhajobě titulu.

Zdroj
, ČAAF

Hlavní zprávy

Nejčtenější články