Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Atmosféra je tu neuvěřitelná, říká lezec Ondra po triumfu v Chamonix

To je návrat do Světového poháru, jak se na šampiona sluší. Adam Ondra vyhrál závod v Chamonix v lezení na obtížnost. Má to tam rád, protože atmosféra je tu tradičně skvělá. "Je to krásné středisko pod nejvyšší horou Evropy Mont Blancem a závody tu prostě umí udělat. Leze se pod širým nebem před možná deseti tisíci diváky, kteří vytvoří neuvěřitelnou atmosféru. Francouze lezení zajímá," rozplýval se Ondra v nahrávce pro média.

Je nám líto, video expirovalo.
Ondra se po roce vrátil do SP dalším vítězstvím v Chamonix

Francouzské Chamonix patří k jeho neoblíbenějším destinacím a kvalifikace byla podle jeho názoru poměrně lehká, takže nebyl prostor pro chyby.

"Byl jsem spokojený, že jsem v kvalifikaci i vlastně v semifinále podal takový profesorský výkon na jistotu, ale na zase na úplnou jistotu, abych nevyplýtval příliš mnoho síly," popisoval trojnásobný mistr světa v obtížnosti první kola závodu.

Také v semifinále se dostal až na vrchol. "Bylo to už takové trochu nervóznější tím, že jsem věděl, že cesta je opět lehčí a že je třeba dolézt hodně vysoko, ideálně do toho topu, což se mi podařilo," poznamenal.

Ve finále se už lezlo za umělého osvětlení. "Cesta byla poměrně komplexní, ale spíš po menších chytech. Hodně křižovala zleva doprava. Řekl bych, že to byl takový mix starého a novodobého stylu. Ten nový je po takových větších oblinách, větších strukturách, zatímco ten starý je po malinkatých chytech, po lištách," popisoval Ondra.

Spadl při posledním kroku, kterým byl skok na závěrečný chyt. "Čekal jsem ho úplně jiný. Když jsem šel po tom topovém chytu, tak jsem si hodně věřil, ale chyt mě velmi překvapil a myslím si, že jsem na něj neměl," řekl.

Ve stejném místě spadl i Japonec Taisei Homma. "Tím, že jsem měl lepší výsledek v semifinále, tak jsem bral první místo. Mám velkou radost a těším se na další závod za dva týdny opět ve Francii, a to v Brianconu," přiblížil Ondra další plány pro letní sezonu, jejímž vrcholem bude srpnové mistrovství Evropy v Mnichově.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články