Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Anketu Sportovec ministerstva vnitra ovládla Sáblíková a biatlonisté

Praha - Letošní vítězkou ankety Sportovec ministerstva vnitra roku 2014 se stala rychlobruslařka Martina Sáblíková. Za trojnásobnou olympijskou vítězkou se umístili další čeští medailisté ze Soči, a to členové veleúspěšného biatlonového týmu - Ondřej Moravec, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Veronika Vítková. Vítěznou Sáblíkovou, zotavující se ze sobotního pádu na cyklistickém MS, zastoupil při slavnostním vyhlášení její trenér Petr Novák.

Právě resortnímu centru sportu se nedávno podařilo do svých řad přitáhnout například vícebojařskou skupinu v čele s Adamem Sebastianem Helceletem. Právě český víceboj měl přitom dosud tradičně zázemí na pražské Dukle. "Já jsem přesvědčený, že právě desetibojaři mají ideální podmínky v našem areálu ve Stromovce, kde máme fantastickou halu, posilovny a  je to v krásné přírodě. Ať se na mě Dukla nezlobí, ale já jsem rád, že máme desetibojařskou skupinu u nás," říká s úsměvem ředitel centra Jiří Beran.

Centrum sportu ministerstva vnitra se v současnosti stará o přípravu zhruba 140 reprezentačních sportovců a 150 tzv. smluvních sportovců. Dále čítá 40 trenérů a dalších šest desítek servisních pracovníků. Areál nyní hojně využívá například jedna z oceněných - Gabriela Soukalová. "Musím říct, že v poslední době jsem trochu častěji v Praze, tak tam občas trénuji, nebo se chodím proběhnout po tréninku. Jinak trénujeme hlavně v Jablonci," uvedla v ve Sportrovních zprávách.

Sama přiznává, že začít naplno trénovat po zhruba pětitýdenní pauze nebylo lehké. Člověk má tendenci velmi snadno zlenivět, ale když má jednou ten sport v krvi, je to něco jako droga a nemůže bez toho žít. Myslím, že jsem se snad rychle vrátila zpátky a teď si nedovedu představit, že bych třeba jenom na pár dní přestala trénovat," dodala Soukalová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články