Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Ani Musil neprošel na MS přes 3. kolo

Paříž - Českým judistům se zatím nedaří na mistrovství světa v Paříži projít přes třetí kolo. Dnes v něm vypadl v kategorii do 81 kilogramů Jaromír Musil, jenž prohrál na ipon se zkušeným Ázerbájdžáncem Elchanem Rajablim. Vyrovnal tak dosavadní české maximum z letošního mistrovství, kterým bylo rovněž třetí kolo Jaromíra Ježka v kategorii do 73 kilogramů. Pavel Petřikov (do 60 kg) a David Dubský (do 66 kg) vypadli už v druhém kole a Lucie Chytrá (do 52 kg) hned v prvním. Ve hře už je jen Lukáš Krpálek, který patří v kategorii do 100 kg mezi favority.

Judo
zdroj: ISIFA/EPA autor: Sezayi Erken

"Sice mu patří osmnácté místo na světě, takže to určitě není špatný závodník, ale na třetí kolo to byl spíš lehčí soupeř. O to víc mě to štve," řekl Musil po boji s Rajablim. "Říkal jsem si, koho jiného porazit než tohohle. Ale dopadlo to, jak dopadlo," dodal.

Musil byl přitom v dobré pohodě. Na úvod si poradil na ipon s Reginaldem de Windtem z Nizozemských Antil, následně porazil na wazari Zambijce Boase Munyongu. Zatímco De Windt vzdoroval Musilovi pouhou minutu, s Munyongou musel český reprezentant zápasit celých pět minut.

Zambijec se několikrát pokusit zabodovat, ovšem Musil vždy dokázal z jeho chvatu vyváznout. Po třech minutách naopak sám předvedl povedený útok, za který dostal druhé nejvyšší ohodnocení wazari, a zbytek zápasu si už pohlídal. "Proti němu to bylo strašné. Mohl jsem se postavit a tlačit, jak jsem chtěl, ale on když se rozhodl nastoupit, tak prostě nastoupil. Byl to snad nejsilnější člověk, s jakým jsem se kdy pral. Marně hledám v paměti někoho silnějšího. Byl opravdu nepříjemný," řekl Musil k duelu s Munyongou.

S bronzovým medailistou z MS 2001 Rajablim z Ázerbájdžánu to měl ale ještě těžší. Soupeř brzy získal juko, a tak se český judista musel snažit odpovědět. Jenže Rajabli si počkal a po dvou minutách zabodoval na ipon. Musil pak odcházel z haly hodně naštvaný. "Byl jsem samozřejmě naštvaný sám na sebe, protože jsem ho měl porazit. Ale hned na začátku jsem udělal chybu, on mě odkontroval na juko. Tak jsem to trochu otevřel, on si zkušeně počkal a obešel mě v bocích. Přitom to se mi často nestává. Na nohy a na boky moc nepadám, a teď se mi to stalo oboje v jednom zápase. Proto jsem byl vzteklý," popsal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články