Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Američané i s Phelpsem si doplavali jen pro bronz

Šanghaj - První mistrovské tituly získali na mistrovství světa v Šanghaji na kraulové čtyřstovce Korejec Pak Te-hwan a Italka Federica Pellegriniová, která porazila olympijskou vítězku Rebekku Addlingtonovou z Velké Británie o více než dvě sekundy. Závody kraulařských štafet na 4x100 metrů vyhráli Australané a Nizozemky, americká čtveřice s fenomenálním Michaelem Phelpsem na prvním úseku doplavala pro bronz. Poprvé od diskvalifikace své polohové štafety na MS 2007 v Melbourne tak kvarteto USA na velkých závodech nezvítězilo.

"Nezačali jsme tady tak, jak jsme si představovali. Je to škoda, ale snad budeme mít o to větší motivaci v dalších závodech," řekl zklamaný Phelps, který na prvním úseku štafety prohrál s Australanem Jamesem Magnussenem o více než půl sekundy. "Říkal jsem ale, že chci být rychlejší než loni, a byl jsem rychlejší než loni," dodal čtrnáctinásobný olympijský vítěz.

Ani další vylepšení českého rekordu nepomohlo plavkyni Barboře Závadové do finále polohové dvoustovky. Časem 2:14,03 skončila patnáctá. Osmnáctiletá Závadová překonala v dopoledních rozplavbách svůj dva týdny starý český rekord z mistrovství republiky v Praze o půl sekundy. V semifinále posléze ubrala dalších pět setin, k postupu mezi elitní osmičku by však musela zrychlit ještě o více než dvě vteřiny.

Je nám líto, video expirovalo.
MS v plavání 2011 Čína
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články