Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Ambasadoři Sokola chtějí děti motivovat ke sportu. Třeba ukážu cestu, doufá běžkyně Malíková

Barbora Malíková získala v patnácti letech titul juniorské mistryně světa v běhu na 400 metrů, Filip Langer dal v šestnácti letech první gól ve florbalové reprezentaci na mistrovství světa a Alexander Šupenič sbíral úspěchy v šermu v juniorském věku i nyní. Tyto sportovce teď pojí kromě úspěchů i Sokol.

Je nám líto, video expirovalo.
Malíková, Choupenitch a Langer jsou novými ambasadory Sokola

Nové ambasadorství Sokola je pro Choupenitche podle jeho slov velkým závazkem. "Chtěl bych být nějakým způsobem vzorem pro mladší generace. Určitě bude moje iniciativa spočívat v tom, vést děti a veřejnost ke sportu, ať už skrze sociální sítě, nebo přímo," řekl fleretista.

Malíková do Sokola přišla v devíti letech a teď se stala jednou z jeho ambasadorek. Jejím úkolem je přitáhnout do tělovýchovné organizace mladé lidi. "Líbí se mi, že je Sokol modernější a atraktivnější. A tím přitahuje nové děti. Možná to bude mladé motivovat a budou třeba vědět, jakou cestou se vydat," uvedla juniorská mistryně světa v běhu na 400 metrů.

Kromě motivování ke sportu chtějí nové tváře Sokola šířit i základní sokolské hodnoty. "Mám rád čestnost, možná i soudržnost, protože hraju týmový sport. Tam je to pro mě důležité. Zároveň i čestnost ve vypjatých situacích, i když je to těžké, tak by tam měla stále být," zamyslel se juniorský mistr světa ve florbale Langer.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články