Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Akvabely Bernardová s Dufkovou obsadily na ME sedmou příčku

Londýn - Akvabely Soňa Bernardová a Alžběta Dufková obsadily na mistrovství Evropy sedmé místo ve finále technických sestav. České olympioničky opět skončily těsně za Švýcarkami, které by měly být na olympijských hrách v Riu de Janeiro jejich hlavními rivalkami v boji o postup do finále. Tentokrát měly ztrátu pouze jednu desetinu bodu.

"Mrzí nás, že nám tak smolně šesté místo uniklo. Ale i desetinky se počítají. Švýcarky tu měly vedle dua i celý silný tým a celkově se ukázaly jako tvrdý soupeř," uvedla Dufková.

Los nebyl k českým akvabelám přívětivý, neboť do dnešní soutěže vstupovaly jako první ze sedmnácti párů. "I z tohoto pohledu je výsledek povzbudivý. Představily jsme se s novou sestavou, kterou máme nachystanou na olympijské hry," řekla Bernardová.

Už dvanáctý evropský titul v synchronizovaném plavání získala Ruska Natalija Iščenková, její partnerka ve dvojici Světlana Romašinová triumfovala podeváté. I další pořadí bylo stejné jako ve volných sestavách. Stříbro vybojovaly Ukrajinky a bronz Italky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články