Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Akvabely Bernardová s Dufkovou ladí přípravu na olympiádu

Brno - K úspěšnému vystoupení na olympijských hrách v Riu de Janeiru už směřují své úsilí synchronizované plavkyně Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou a Eliškou Skácalovou. Motivují je slibné výsledky v závěru letošní sezony. Na srpnovém mistrovství Evropy skončily sedmé a následně ve světovém poháru v Québecu obsadily Bernardová s Dufkovou deváté místo.

Soňa Bernardová s Alžbětou Dufkovou
zdroj: ISIFA autor: Clive Rose

"Tyto úspěchy potvrzují naši stoupající výkonnost. I když v Kanadě chyběly Rusky a Španělky, tak se dá tento závod považovat za malé mistrovství světa. Náš výsledek by stačil na postup do olympijského finále," uvedla osmatřicetiletá Bernardová, která se chystá na svou pátou olympiádu. Nejlépe skončila čtrnáctá.

Její o čtrnáct let mladší párová partnerka Dufková má za sebou dva olympijské starty. Před rokem využily možnosti podle pravidel a svou sestavu rozšířily o devatenáctiletou Skácalovou.

Akvabely
zdroj: ČT Brno

Za dva měsíce zakončí všechny tři sezonu startem ve Vánoční ceně Prahy. Na přelomu ledna a února pak vyrazí za přípravou do Los Angeles, kde začnou pracovat pod vedením francouzského choreografa Stephana Miermonta na zcela nové sestavě.

"Čeká nás drobná mravenčí práce spojená se stálým drilem. Abychom dosáhli perfektního provedení, tak se cviky zažijí až po desetitisícím opakování," uvedla Bernardová, která se chystá v příštím roce na mistrovství světa v Kazani kromě dua opět plavat i v sólové soutěži. Povzbudilo ji osmé místo na letošním mistrovství Evropy.

"Vrcholem naší snahy bude na jaře 2016 olympijská kvalifikace. O nominaci do Ria rozhodne jediný závod, ze kterého se přímo kvalifikuje dvanáct nejlepších. Další čeká dodatečná kvalifikace. V našich silách je přímý postup," věří Bernardová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články