Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zatčený šéf brazilského olympijského výboru rezignoval kvůli korupci

Šéf brazilského olympijského výboru Carlos Arthur Nuzman, který je od minulého týdne ve vazbě kvůli podezření z korupce, rezignoval na post předsedy. Již dříve mu Mezinárodní olympijský výbor pozastavil čestné členství a do vyřešení kauzy ho zbavil i funkce v koordinační komisi pro olympijské hry 2020 v Tokiu.

Je nám líto, video expirovalo.
Šéf brazilského OV Nuzman rezignoval

Pětasedmdesátiletého Nuzmana zatkla ve čtvrtek brazilská policie kvůli podezření, že pomáhal rozdělit úplatky ve výši dvou milionů dolarů (asi 44 milionů korun). Šéf organizačního výboru loňských OH v Riu de Janeiro byl obviněn mimo jiné z praní špinavých peněz a členství ve zločinecké organizaci. Podkladem pro jeho zatčení byly informace francouzských úřadů, podle nichž se před volbou dějiště Her kupovaly hlasy delegátů.

Již dříve francouzský list Le Monde uvedl, že syn bývalého šéfa mezinárodní atletické federace Laminea Diacka či někdejší sprinter Frankie Fredericks obdrželi od vlivného brazilského podnikatele Arthura Soarese úplatky v šesti- a sedmimístné výši. Nuzman podle policie zprostředkoval kontakt mezi Soaresem a účastníky volebního kongresu.

V čele národního svazu Nuzmana, který zastával funkci předsedy 22 let, nahradil po jeho středeční rezignaci dosavadní místopředseda Paulo Wanderley. Nuzman měl svaz vést ještě tři roky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články