Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Aerobic Open

Woods a olympiáda? Bude to moje první šance, říká slavný Tiger

Uvidíme Tigera Woodse na tokijské olympiádě? Slavný americký golfista by rád usiloval o olympijské zlato, které mu jako jedno z mála ocenění ještě chybí ve sbírce. Aby do Tokia mohl odcestovat, musí se vejít mezi čtveřici nejlépe postavených Američanů ve světovém žebříčku.

Tiger Woods
zdroj: Reuters autor: Lucy Nicholson

"Jestli bych rád hrál na olympiádě? Ano," řekl patnáctinásobný vítěz turnajů kategorie major před startem PGA Championship v Bethpage Black. "Je mi třiačtyřicet a už tolik šancí hrát olympiádu mít nebudu," podotkl někdejší první hráč světa.

Golf se vrátil do olympijského programu na minulých hrách v Riu de Janeiro 2016 v době, kdy se Woods potýkal se zdravotními problémy. V Brazílii triumfoval Angličan Justin Rose a Woods chce nyní zabojovat, aby se mohl stát v Tokiu 2020 jeho nástupcem.

"Bude to moje první šance a přivítal bych, kdybych byl součástí týmu," řekl Woods. Aby se kvalifikoval, musí se vejít mezi čtveřici nejvýše umístěných Američanů ve světovém žebříčku, což by aktuálně splňoval. "Nominovat se ale bude těžký úkol," konstatoval Woods.

O olympijský turnaj v Tokiu bude mezi špičkovými hráči asi větší zájem než v Riu. O startu uvažuje i další bývalý první hráč světa Rory McIlroy a už má jasno, koho by reprezentoval. "Rád bych hrál za Irsko," vyjádřil se severoirský rodák, který by dal Irsku přednost před barvami Velké Británie. "Už jako malý jsem chtěl hrát za Irsko. Pyšně bych nosil dres," dodal.

Tiger Woods po vítězství na Masters
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder

Woods bude favoritem přesunutého PGA Championship

Golf má před sebou také novinku s obnovenými pořádky. Turnaj PGA Championship, který se hrával z čtveřice majorů jako poslední, se od letoška ze srpna přesunul do května, kdy se naposledy konal před 70 lety. Na letos vybraném hřišti Bethpage Black se uskuteční měsíc po dubnovém Masters.

V Augustě se do zeleného saka pro vítěze k nadšení fanoušků i hráčů oblékl Woods, který získal už patnáctý titul z golfového grandslamu a první po jedenácti letech. Američan tím stvrdil návrat do špičky po vleklých problémech a operacích zad.

Po emotivním zážitku si dal Woods herní pauzu. Do hry se vrací až nyní na PGA Championship a je označován za hlavního favorita a hráče, který může dominovat jako dřív. "Já to tak nevidím," řekl Woods. "Jestli budu, nebo nebudu dominovat, ukáže čas, ale já chci hrát tak, abych měl šanci vyhrávat," uvedl.

Golfista Brooks Koepka s vítěznou trofejí z turnaje v Čedžu
zdroj: AP autor: Park Ji-ho

Dostal se sice do formy, ale má dny, kdy se nepohybuje, jak by chtěl. "Častěji se cítím starší, než jsem, opačně je to méně," podotkl. Spolu s Woodsem patří mezi favority světová jednička Dustin Johnson a obhájce titulu Brooks Koepka. Dlouhé hřiště může vyhovovat i severoirskému McIlroyovi. "Bude to dlouhé a zatraceně těžké," řekl Woods.

Koepka loni na PGA Championship vyhrál už třetí major v kariéře (dvakrát slavil na US Open). Celkem vyhrál na PGA Tour pět titulů, takže ty největší v jeho sbírce převažují. "Občas mi přijde, že vyhrát major je nejjednodušší," řekl devětadvacetiletý Koepka. Z favoritů chybí jen předloňský vítěz Justin Thomas z USA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články