Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Válka v Sýrii může ovlivnit šance Istanbulu na pořádání olympiády

Buenos Aires - Do argentinského Buenos Aires se sjíždějí delegáti důležitého plenárního zasedání Mezinárodního olympijského výboru. Na něm se bude volit nový prezident MOV, vybírat olympijské sporty a hlavně pořadatel letní olympiády v roce 2020.

Boje v Sýrii
zdroj: ČTK autor: AP/Andoni Lubaki

Občanská válka v Sýrii by mohla poškodit šance Istanbulu na pořádání olympijských her 2020. Turci doufají, že se všechno rychle vyjasní a vyřeší. "Doufám, že problém v Sýrii se povede vyřešit ve prospěch tamních lidí, zvlášť dětí. Ted je čas vyjednávání, přemýšlení, jak vše uklidnit. Můj tým se bude snažit k tomu co nejvíc přispět," uvedl předseda přípravného výboru kandidatury Istanbulu Hasan Arat.

Istanbul staví svou kandidaturu na tom, že je atraktivním městem ležícím na hranici Evropy a Asie. I přes problémy v sousední Sýrii si Turci hodně věří. "Jsme připraveni postoupit mezi poslední dva kandidáty. Chceme, aby se náš sen stal skutečností. Snažíme se zůstat pozitivní," dodává Arat.

V dalším kandidujícím městě, Madridu, žádné podobné komplikace neřeší. Naopak, nejčerstvější posilou v týmu usilujícím o olympijské hry ve Španělsku je Lionel Messi. "Jsem šťastný, že se na tomhle projektu můžu podílet. Olympijské hry jsou veliký zážitek pro každého sportovce a myslím, že by hodně pomohly i samotnému Madridu," uvedla fotbalová hvězda.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články