Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

V Olomouckém kraji začala Olympiáda dětí a mládeže, rozdělovaly se první medaile

V neděli začala na Andrově stadionu v Olomouci 10. letní olympiáda dětí a mládeže. Na největší multisportovní akci u nás se kvalifikovalo 3539 sportovců z celého Česka, až do čtvrtka poměří síly v 73 disciplínách. Připraveny jsou pro ně dvě desítky sportovišť, kromě Olomouce soutěží také v Prostějově, Přerově, Uničově, Kojetíně a ve Velké Bystřici. První medaile se rozdělovaly v synchronizovaném plavání a v bikrosu. Začaly také kolektivní sporty včetně florbalového turnaje, který bude vrcholit až ve čtvrtek. Přímé přenosy nabízí každý den ČT sport i ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Na ODM se jel bikros a závodily akvabely

Na uničovské bikrosové dráze se utkali dívky a chlapci v jedné z mladších olympijských disciplín. Své dovednosti už v prvních jízdách jednotlivců ukázali nejlepší kadeti Jakub Cidlinský ze Středočeského kraje a Jan Pořízek z Prahy.

"Mohlo to být lepší, občas jsem přetáhl pár skoků, ale čas byl dobrý," podotkl vítěz Jakub Cidlinský.

"Nejel jsem to naplno. Kuba byl trochu lepší, ale nechám si to až na velké finále a někde mu to tam pošlu," prozradil třetí Jan Pořízek. Před něj se ještě dostal domácí Martin Huf.

Vůbec první medaile se rozdělovaly v synchronizovaném plavání. Soutěž figur v olomouckém bazéně vyhrála nejmladší akvabela ze všech Klaudie Kudělková z Moravskoslezského kraje.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články