Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V Houštce zasadili stromy i Synek, Vízek, Prskavec a Pecková

Nedaleko stadionu v Houštce, na němž překonával světové rekordy legendární atlet Emil Zátopek, založili Alej olympioniků. Své stromy sem přišli zasadit i fotbalista Ladislav Vízek, lyžařka Květa Jeriová-Pecková, vodní slalomář Jiří Prskavec i skifař Ondřej Synek. Ten má také jako místní na vzniku aleje velkou zásluhu.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

Trojnásobná olympijská medailistka Jeriová-Pecková to s rýčem umí. "Pro mě to není žádný problém, my jsme se tím museli živit, jinak bychom umřeli hlady," řekla s úsměvem.

Každý strom tady připomíná jednoho z úspěšných olympioniků. Mezi nimi má jeden i olympijský vítěz Prskavec. "Jsem tady vlastně sousedem manželů Zátopkových a nevím, jestli se to hodí. Oni jsou obrovské legendy a já se tak necítím. Jsem ještě aktivní sportovec, ale je to moc pěkné," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
U Houštky roste olympijská alej

Synek má z olympiád tři medaile a je předsedou místního veslařského klubu. "Máme tu hodně úspěšných sportovců. Odsud je i Jirka Prskavec. Jsme sportovní město a máme sport rádi, tak se to nabízelo. Věřím, že se to lidem bude líbit, protože ta myšlenka je hrozně hezká," řekl veslař, který teprve před pár dny ukončil kariéru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články