Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Chuchli vládli nad parkurovými překážkami Nizozemci, český tým skončil pátý

Český parkurový tým skončil pátý v Poháru národů v pražské Chuchli. Kamil Papoušek, Anna Kellnerová, Ondřej Zvára i Aleš Opatrný splnili minimální požadavky způsobilosti (MER) pro start na olympijských hrách v Tokiu. Přímý přenos dalších závodů z Prague Cupu 2020 sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v neděli od 13:50.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi byli na Prague Cupu 2020 pátí, v Chuchli zvítězili Nizozemci

Nad sestavou českého týmu se do poslední chvíle vznášel otazník, protože Papoušek si při pádu z jednoho ze svých mladých koní natrhl tříslo. Se sebezapřením se posadil do sedla Warnesse a hned v prvním kole s ním splnil požadavky pro OH, když dostal jediný trestný bod za překročení času. "Kůň to naštěstí skákal za mě. I ve druhém kole skákal bezvadně, ale tam mě to zranění víc limitovalo. Fakt mě to bolelo, poléval mě studený pot," řekl Papoušek.

V prvním kole zapsali Češi jen jeho trestný bod, protože čistě odjeli Opatrný s Gentlemanem a Zvára s Cento Lanem. Škrtal se výsledek Kellnerové, která měla s Catch Me If You Can čtyři trestné body za jednu shozenou překážku. I to jí stačilo ke splnění olympijských kritérií.

Do druhého kola postupovali Češi z páté příčky za čtyřmi ekipami s nulou. Ve druhém kole se chybovalo více a domácí po třech kolech útočili na stupně vítězů. Potřebovali k tomu čistý parkur Opatrného, ale jeho Gentleman se nepopasoval se změněnými podmínkami na kolbišti.

"Jak zapadalo slunce, tak na parkuru bylo hodně stínů. Už k prvnímu skoku nechtěl, protože tam byly stíny. Pak jsme to nějak zvládli, ale po vodě tam byl ten samý problém, bál se toho. A pak už to kůň trochu vzdal," komentoval Opatrný výkon, kdy se šestnácti trestnými body jízdu předčasně ukončil.

Celkem tak Češi měli osmnáct trestných bodů a od bronzových Japonců je dělilo šest bodů. Nizozemci zvítězili se čtyřmi trestnými body, přičemž už jejich čtvrtý jezdec Jur Vrieling nemusel ani do jednoho kola nastoupit. V prvním totiž měli jasnou nulu a ve druhém výhru. Druzí skončili Irové s osmi trestnými body.

CET Prague Cup, mezinárodní závody ve skokových soutěžích (CSIO) - Pohár národů:

1. Nizozemsko (jezdec Bles/kůň Israel V/D Dennehoeve, Schuttert/Lyonel D, Dubbledam/Oak Grove's Carlyle, Vrieling/VDL Glasgow vh Merelsnest) 4 trestné body, 2. Irsko 8, 3. Japonsko 12, ...5. Česká republika (Papoušek/Warness, Kellnerová/Catch Me If You Can Old, Zvára/Cento Lano, Opatrný/Gentleman vh Veldhof) 18.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články