Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Už vidím umírat lidi, které jsem znal ze střelnic. Sport je na posledním místě, přiznal Kostelecký

Zhruba za čtyři měsíce by měl David Kostelecký střílet v trapu na olympijských hrách v Tokiu. Na vrchol sezony ale podobně jako mnoho dalších jeho kolegů v současnosti vůbec nemyslí. Olympijský vítěz z Pekingu vnímá krizi na Apeninském poloostrově velmi osobně.

Je nám líto, video expirovalo.
Kostelecký vnímá krizi v Itálii velmi osobně

"Vidíme, že umírají lidé, a ne malé počty každý den. V téhle době se bavit o olympiádě asi není ani vhodné. Bohužel už vidím umírat i lidi, které jsem znal ze střelnic… Sport je na posledním místě," přiznal zkormouceně Kostelecký, který do Itálie jezdí velmi často na závody a má odtamtud i své sportovní vybavení.

Vítěz z Pekingu před dvanácti lety je jedním ze sedmi českých střelců, kteří si dosud účast na olympijských hrách v Tokiu zajistili.

"Sleduji, že se tady řeší to, jestli můžeme nebo nemůžeme trénovat. Já jsem smířený s tím, že třeba i olympiáda nebude. Mělo by se to udělat v zájmu všech sportovců, diváků. Momentálně žádný pozitivní vzkaz nemám, jenom bychom měli dodržovat to, co nám nařídila vláda, abychom to co nejlépe přečkali," zdůraznil český střelec.

Příprava ho tolik netrápí. "U nás se to dá poměrně nahradit i doma. A co se týká fyzičky, mám tu menší posilovnu, takže vůbec nestrádám. Ale uvidíme, jak se ta situace bude dál vyvíjet," přidal Kostelecký.

Nebylo by to poprvé. Olympijské hry se rušily už za druhé světové války. A českoslovenští sportovci nemohli v roce 1984 ani do Los Angeles. "Nikdy jsem si nemyslel, že se to bude týkat i naší generace, ale musíme to brát jako fakt," připustil Kostelecký.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články