Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Triatlonista Ospalý sní o Londýně

Brno - Nejlepší současný český triatlonista Filip Ospalý, který se v posledních dvou letech zaměřil na závody polovičního ironmana v USA, nyní usiluje o start na olympijských hrách v Londýně. Pětatřicetiletý Ospalý startoval už na třech olympijských hrách, nejlépe dopadl před třemi lety v Pekingu, kde skončil dvacátý. Probojovat se mezi 55 startujících do Londýna pro něj znamená novou motivaci.

Filip Ospalý na triatlonu
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Situaci ale nebude mít Ospalý v nominačním zápolení snadnou. Po zaměření na zámořské triatlony totiž ztratil možnost připsat si nominační body za osm nejlepších výsledků v loňské sezoně. "Potřebuji nyní absolvovat více závodů seriálu mistrovství světa a Světových pohárů a v nich bodovat. K nominaci by mělo stačit být na mistrovství světa do desátého místa a ve Světovém poháru do pátého místa. Připravím se na dva až tři závody a budu doufat, že to vyjde," uvedl Ospalý.

Rozhodne závod v Kitzbühelu

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Filipa Ospalého

Po přestávce zasáhne poprvé do seriálu MS tuto sobotu v rakouském Kitzbühelu jen díky tomu, že se odhlásil Jan Čelůstka a převzal jeho místo. Do závodu však vyrazí až z posledního 65. místa na startovní čáře. "Doufám, že v cíli už poslední nebudu," usmál se Ospalý.

Výsledek bude důležitý pro jeho další rozhodování. "Pokud neuspěju a budu vědět, že jsem v závodě nechal všechno, tak nebude mít z mého pohledu význam objíždět další závody. Budu se specializovat na jiný triatlon. V případě, že se nestane nehoda a budu na tom dobře, tak se budu snažit dostat na další závod mistrovství světa a o nominaci do Londýna se ještě poperu," nastínil Ospalý nejbližší plány.

V termínovém kalendáři nemá letošní mistrovství Evropy, neboť raději upřednostňuje jiné závody. Zaměří se až na evropský šampionát v příštím roce v Izraeli, odkud se vítěz přímo kvalifikuje na olympijské hry.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články