Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zverev: Novaka je mi líto, ale vyhrál 20 grandslamů. Nemůžete mít všechno

Nemůžete mít všechno. Tak okomentoval Němec Alexander Zverev fakt, že v semifinále olympijského turnaje v Tokiu připravil Novaka Djokoviče o šanci na takzvaný Golden Slam. Letošní suverén ze Srbska byl na nejlepší cestě stát se prvním mužem v tenisové historii, který by v jednom roce opanoval kompletní kvarteto grandslamů a k tomu i olympiádu.

Alexander Zverev a Novak Djokovič v Tokiu
zdroj: DPA autor: Jan Woitas

"Na jednu stranu je mi Novaka líto, ale vyhrál 20 grandslamů a nemůžete mít všechno," prohlásil Zverev po třísetovém vítězství, zatímco poražený Djokovič odešel do šaten, aby se připravil na semifinále mixu. Naposled ho v polovině května zdolal Rafael Nadal ve finále antukového turnaje v Římě, poté světová jednička ovládla Roland Garros i Wimbledon.

U sítě po mečbolu řekl čtyřiadvacetiletý Němec svému soupeři, že ho považuje za největšího hráče všech dob. "Dokážu si představit, jak se cítí. Ale já jsem teď šťastný, že jsem ve finále," pokračoval bývalý svěřenec Ivana Lendla. "Vypadalo to, že ho v Tokiu nikdo neporazí," dodal Zverev.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič prohrál se Zverevem a zlato nezíská, finále nemine Chačanova

První set se mu přitom vůbec nepodařil a prohrál ho 1:6. Pak ale přišel velký obrat. "Hrál jsem jeho hru, ve výměnách měl navrch. Takže jsem musel něco změnit. Zkusil jsem při úderech přitlačit, být agresivnější, dominovat," konstatoval vítěz Turnaje mistrů z roku 2018, který Djokoviče udolal potřetí v kariéře.

Zlato z mužského singlu ještě Německo nemá, před 21 lety prohrál Tommy Haas ve finále v Sydney s Jevgenijem Kafelnikovem. Na ruského soupeře narazí v neděli i Zverev, utká se s Karenem Chačanovem. "Je super, že přivezu do Německa medaili. Tady nehrajete za sebe, ale za celou zemi a za všechny lidi, kteří se dívají a fandí vám. Ještě mi zbývá jeden zápas," zakončil Zverev.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články