Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlato z baseballu nikam nepocestuje. Japonci ve finále porazili USA

První zlato v historii získali japonští baseballisté. V Jokohamě porazili ve finále 2:0 Spojené státy. Dosud nejlepším výsledkem Japonců bylo druhé místo před 25 lety v Atlantě. Bronz má Dominikánská republika po výhře 10:6 nad obhájci zlata z Jižní Koreje.

Radost japonských baseballistů
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Slocum

Japonsko zdolalo Spojené státy už v boji o semifinále, tehdy vyhrálo 7:6, ačkoli ještě v osmé směně prohrávalo.

Nyní USA neuhrály ani bod. Ve třetí směně se do nadhozu Nicka Martineze opřel jednadvacetiletý Munetaka Murakami a odpálil homerun. V osmé směně si pak pro bod doběhl Tecuto Jamada. Japonci navázali na své softbalové kolegyně, které v Jokohamě stejným poměrem porazily ve finále taktéž USA.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam baseballového finále Japonsko - USA

Eddy Alvarez se stal třetím Američanem a šestým sportovcem celkově, který získal medaili na zimní i letní olympiádě. Stříbro vybojoval už před sedmi lety v Soči jako člen štafety rychlobruslařů na krátké dráze.

Baseball se do olympijského programu vrátil po 13 letech. Naposled v Pekingu zaostala za Jižní Koreou Kuba, která se letos poprvé v historii na olympijské hry nekvalifikovala. Třetí byly USA, které v zápase o bronz zdolaly nynější šampiony z Japonska. V Paříži za tři roky baseball opět nebude.

Finále: Japonsko - USA 2:0,

o 3. místo: Dominikánská republika - Korea 10:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články