Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Železný: Panika je velká a oprávněná, ale olympiáda podle mě bude

V současnosti se ruší jedna sportovní akce za druhou. V to, že olympijské hry podobný osud nepostihne, věří oštěpařský trenér Jan Železný. Směrem k olympijským hrám připravuje i své svěřence, s nimiž je aktuálně na soustředění v Jihoafrické republice. Země zatím hlásí šestnáct případů nákazy koronavirem.

Železný na dálku sleduje situaci v Česku i ve světě, kde se ruší jeden sportovní podnik za druhým. "Je to velká panika. Svým způsobem je oprávněné, že se nesportuje a že nejsou akce. Chápu to. Zdraví je přednější," řekl. Myslí si ale, že letní olympijské hry v Tokiu začnou podle plánu 24. července, jak na tom stále trvají pořadatelé i MOV.

"Jsem přesvědčený, že ta olympiáda asi bude. Jak jsem byl v Mezinárodním olympijském výboru, tak se dokážu do toho vžít. Zrušit akci, jako jsou olympijské hry, není tak jednoduché jako zrušit mistrovství světa v určitých sportech," řekl. Odpovědní lidé by podle něj měli udělat maximum pro snížení rizika.

"Myslím, že by se měli všichni sportovci otestovat těsně před výjezdem a po příjezdu a olympijská vesnice by měla být svým způsobem uzavřená. Ale to nechávám na ty lidi, kteří k tomu mají co říct," přemítal.

Své svěřence připravuje s vidinou olympiády. Nejblíže k ní z jeho skupiny mají Jakub Vadlejch a Nikola Ogrodníková, kteří už loni přehodili olympijský limit mezinárodní federace, ale musejí ho ještě letos potvrdit splněním mírnějšího svazového požadavku.

"Sportovci, se kterými tady jsem, trénují na tu olympiádu. Trénují na to celý život. Nechci nic zakřiknout, ale forma vypadá dobře. Snad to všechno dobře dopadne. I s virusem, i s olympiádou, se vším," dodal Železný.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články