Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zazáří konečně Rossová zlatě? Americké beachvolejbalistky mají našlápnuto, postaví se jim Australanky

Americké plážové volejbalistky medailovou šňůru na olympijských hrách nepřetrhnou. Ve finále turnaje plážových volejbalistek si zahrají April Rossová, Alix Klinemanová a Australanky Taliqua Clancyová, Mariafe Artachová. Devětatřicetiletá Rossová tak má jistotu, že získá cenný kov na třetích Hrách za sebou.

Američanky v semifinále deklasovaly 21:12 a 21:11 švýcarskou dvojici Joana Heidrichová, Anouk Vergéová-Depréová. Klinemanová si při olympijské premiéře hned zahraje o zlato, Rossová už má na kontě stříbro z Londýna a bronz z Ria de Janeiro.

Bronzové medailistky z předloňského mistrovství světa Clancyová s Artachovou v semifinále po výhře 23:21 a 21:13 vyřadily lotyšský pár Tina Graudinová, Anastasija Kravčenoková. Austrálie má díky nim jistotu, že získá první olympijskou medaili v plážovém volejbale od roku 2000.

Americký plážový volejbal naopak díky postupu Rossové s Klinemanovou prodloužil úspěšnou sérii a získá medaili na sedmé olympiádě za sebou. Reprezentanti USA nechyběli na stupních vítězů od zavedení sportu do programu Her v roce 1996. Podobnou sérii dosud držela také Brazílie, její zástupci však v Tokiu došli nejdál do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články