Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Z velkého tyčkařského souboje sešlo. Kendricks měl pozitivní test a Duplantise nevyzve

Mělo jít o ozdobu atletického programu, ale ze souboje Sama Kendrickse s Armandem Duplantisem sešlo. Americký tyčkař totiž měl pozitivní test na koronavirus a o start v Tokiu přišel.

Sam Kendricks
zdroj: Reuters autor: Dominic Ebenbichler

"Dnes tokijští funkcionáři Sama informovali, že měl pozitivní test a nebude moci závodit. Cítí se dobře a nemá žádné příznaky," napsal na Twitteru otec mistra světa z let 2017 a 2019 a bronzového medailisty z OH v Riu Kendrickse.

Duplantis uvedl, že ho zpráva o soupeřově nákaze a vynucené absenci šokovala. "Je to děsivé. Ještě před hodinou jsem se připravoval na to, že spolu svedeme velkou bitvu. Naštěstí jsme nepřišli do kontaktu. Všichni tyčkaři jsou z toho vedle," řekl švédský atlet.

Pozitivní test amerického tyčkaře měl výrazný dopad na australskou atletickou výpravu. Vzhledem k tomu, že s Kendricksem trénoval Kurtis Marschall, nařídil Australský olympijský výbor z preventivních důvodů všem 63 členům atletického týmu izolaci na hotelových pokojích.

O soutěž tyčkařů přijde kvůli nákaze koronavirem také Argentinec Germán Chiaraviglio, jenž dnes o svém pozitivním testu informoval na Instagramu. "Je těžké se s něčím takovým smířit, určitě mi to nějakou dobu potrvá. Věděli jsme, že to bude jiná olympiáda s jinými pravidly, teď to dopadlo na mě," uvedl čtyřiatřicetiletý tyčkař. Někdejší juniorský mistr světa se chystal na třetí olympijský start, před pěti lety v Riu de Janeiro byl jedenáctý.

Atletické soutěže začínají v Tokiu v pátek, finále tyčky je na programu v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články