Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Walls jasně ovládl omnium, na trůnu vystřídal silničního profesionála Vivianiho

Zlato s velkým náskokem 24 bodů. Olympijským vítězem v omniu se stal britský dráhař Matthew Walls. Stříbro si vyjel Novozélanďan Campbell Stewart, bronz Ital Elia Viviani. V ženském keirinu byla nejlepší nizozemská dráhařka Shanne Braspennincxová. Druhá skončila Novozélanďanka Ellesse Andrewsová, třetí Kanaďanka Lauriane Genestová.

Dráhový cyklista Matt Walls
zdroj: Reuters autor: CHRISTIAN HARTMANN

Třiadvacetiletý Walls potvrdil roli jednoho z favoritů. Úřadující mistr Evropy a třetí muž loňského mistrovství světa byl ve všech čtyřech disciplínách omnia nejhůře třetí, přičemž scratch i závěrečný bodovací závod vyhrál.

Ze šestého a sedmého místa po třech disciplínách se dokázali v bodovacím závodě prodrat na pódium Viviani se Stewartem. Právě silniční profesionál Viviani, na jehož kontě je i devět vítězných etap na závodech Grand Tours, obhajoval zlato. Úřadující světový šampion Benjamin Thomas z Francie skončil o šest bodů čtvrtý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih dráhové cyklistiky - omnium

Třicetiletá Braspennincxová si na velodromu v Izu spravila náladu z týmového sprintu, v němž byly s Laurine van Riessenovou těsně pod stupni vítězů čtvrté. Dnes se dočkala prvního velkého triumfu kariéry na dráze. Druhá Andrewsová za ní skončila o 61 tisícin sekundy.

V mužském sprintu, do něhož zasáhl ve středeční kvalifikaci i jediný český zástupce Tomáš Bábek, ale zůstal za postupovými pozicemi, už je známé složení finálové čtveřice. Nedostal se do ní velikán Jason Kenny, se šesti zlatými a dvěma stříbrnými medailově nejúspěšnější Brit historie.

O cenné kovy budou bojovat Nizozemci Jeffrey Hoogland a Harrie Lavreysen, kteří už mají zlato z týmového sprintu, Rus Denis Dmitrijev a Británie má mezi nejlepšími zastoupení díky Jacku Carlinovi. Dmitrijeva nechal ve hře výrok sudích. Trinidaďan Nicholas Paul původně slavil postup s výsledkem 2:0, ale nakonec rozhodovala dodatečná třetí jízda, v níž Paul chyboval a prohrál.

Dráhová cyklistika:

Muži:

Omnium: 1. Walls (Brit.) 153 b., 2. Stewart (N. Zél.) 129, 3. Viviani (It.) 124, 4. Thomas (Fr.) 118, 5. Larsen (Dán.) 113, 6. Van Schip (Niz.) 112, 7. Schir (Švýc.) 109, 8. Hoover (USA) 99.

Ženy:

Keirin: 1. Braspennincxová (Niz.), 2. Andrewsová (N. Zél.), 3. Genestová (Kan.), 4. Starikovová (Ukr.), 5. Mitchellová (Kan.), 6. Basovová (Ukr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články