Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Vidina Her ztrácí obrysy. Čeští skateboardisté nemohou na důležité kvalifikační závody

Musí to řešit mnoho sportovců. Olympijské hry se blíží a není kde získávat kvalifikační body. Opatření proti šíření koronaviru se týkají také skateboardistů. Úvodní závod sezony v Las Vegas, kam se chystali i Češi Maxim Habanec a Martin Pek, byl zrušen a osud dalších je zatím nejistý.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští skateboardisté nejsou olympiádě daleko, ale mají problémy

"Ještě včera jsem si myslel, že poletím do Ameriky na závody, byl jsem naprosto ready. A dneska jsem zjistil, že nemůžu jít ani do fitka," pronesl posmutněle pětinásobný mistr republiky Habanec.

"Jsem z toho smutný, na druhou stranu je tady velice pozitivní věc, že je víc času na přípravu, protože se člověk může soustředit na těžší triky," dodal čtyřnásobný mistr Česka Pek.

Oba mají za sebou několikaměsíční dřinu ve Spojených státech, která směřovala právě k začátku druhé sezony olympijské kvalifikace.

Jenže úvodní závod v Las Vegas byl kvůli koronaviru zrušen stejně jako ten na přelomu dubna a května v Pekingu. Co bude dál se zatím neví.

"Formu jsme ladili, aby byl vrchol teď. Byl jsem hladový odletět na závody. Doufám, že se mi bude dařit držet stejnou linku a pořád se zlepšovat," přál si Habanec.

"Kromě fyzické přípravy jsem tomu věnoval i spousty financí. Musel jsem si i půjčit, dal jsem tomu všechno," zdůraznil Pek.

Čeští závodníci mají olympijskou kvalifikaci skvěle rozjetou. V současnosti jsou v osmisetčlenném žebříčku jen pár míst za postupovou dvacítkou, která se v disciplíně street v Tokiu představí.

"Nejtěžší bude udržet si zdravou motivaci a radost z toho. Není jednoduché to stále vstřebávat," upozornil Habanec.

"Věřím snu dostat se na olympiádu, a to je pro mě nejdůležitější," vyhlásil stále zdravě sebevědomý Pek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články