Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Japonsku jsou ceny vysoko. Česká účast na OH v Tokiu se prodraží

Vůbec nejvíc peněz dá Český olympijský výbor za účast svých sportovců na letních hrách v Tokiu 2020. Při projednávání rozpočtu na příští rok se na tom shodl výkonný výbor ČOV, který také počítá s tím, že výprava do Japonska bude mít zhruba 200 lidí včetně doprovodu.

Národní olympijský stadion v Tokiu
zdroj: ČTK/AP

Na zajištění české výpravy pro hry v Riu před třemi lety bylo vyhrazeno téměř 50 milionů korun bez nákladů na odměny za medaile. Nyní ČOV očekává nárůst až o dvacet procent, a to především kvůli vysokým nákladům na pobyt. "V Japonsku jsou snad nejvyšší nájmy na světě, vysoké jsou i další náklady," uvedl v tiskové zprávě předseda ČOV Jiří Kejval.

"Pro nás je důležitý každý detail v přípravě sportovců. Mluvíme o aklimatizačních kempech, adaptaci a ochraně proti očekávaným vysokým teplotám a vlhkosti, lékařském a fyzioterapeutickém zabezpečení a dalších detailech," dodal Kejval.

ČOV se proto snaží snížit náklady na přijatelnou úroveň a v rámci úsporných opatření chce upustit od pronájmu prostor pro Český dům a jedná s českým velvyslanectvím o využití ambasády. "Komerční nájmy se v Tokiu dostávají do úplně jiné dimenze. Bavíme se o částkách v milionech dolarů. Oproti Riu jsou náklady dokonce desetinásobné," přiblížil Kejval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články