Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Už se nechci tahat se silákama. Uvažuju o návratu pod 100 kg, svěřil se po zlatu Krpálek

Právě vyhrál své druhé olympijské zlato, ale ta otázka nevyhnutelně musela přijít. Co bude dál pro Lukáše Krpálka? Český judista připustil, že už před Tokiem uvažoval o návratu do kategorie do sto kilogramů. Judo v nejtěžší váhové kategorii mu prý tolik typově nevyhovuje.

Lukáš Krpálek s trenérem Petrem Lacinou
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Před olympiádou v Tokiu jsem plánoval, že bych možná udělal comeback do sto kilogramů. Teď jsem ale hodně na vážkách. Uvidíme, necháme si to rozležet v hlavě. Bude dost času na to, nechat si to uležet a promyslet, co bude dál," řekl Krpálek. "Je to daleko. Motivace se ještě vyvine, ale bylo by zajímavý se vrátit zpátky a byl by to zajímavý příběh," dodal jeho kouč Petr Lacina.

Důvodem případného návratu je náročnost soubojů s těžkými soupeři. "Už se mu nechce tahat s těma paštikama, silákama," řekl Lacina a Krpálek přitakal, že je ze soupeřů, kteří jsou váhově těžší, dost zničený.

Je nám líto, video expirovalo.
Přátelé a kamarádi fandili Krpálkovi na pražské Folimance

"Jsou to pro mě fakt nesmírně obtížné zápasy, protože oni jsou na tom výborně silově a já tu sílu mám trochu jinou. Jsem spíš vytrvalostně silově založený. Trochu mi znechucují judo, ale uvidíme, co nás napadne, co vymyslíme a kde se vrátím," řekl třicetiletý judista.

Do konce roku chce nabrat nové síly do dalšího cyklu, aby třeba zvládl zajímavou kombinaci. "Že se zkusím prát ve dvou váhovkách a v květnu, až začne olympijská kvalifikace, tak se rozhodneme, co pro mě bude lepší. Jestli startovat v nižší, nebo vyšší," uvedl Krpálek.

Diváci scházeli

Trošku ho mrzelo, že olympijská hala zela prázdnotou. A rovněž kvůli opatřením proti koronaviru si musel jako ostatní medailisté sám vzít medaili a pověsit si ji na krk. "Je to divný. Musím říct, že jsem se i obával, aby mi nespadla, když jsem si ji tam bral. Prolítlo mi hlavou, že by to byl takovej trapas. Ale možná by to proletělo všude. Byl bych takovej zábavnej kousek," uvedl Krpálek.

Z opatření byl ale celkově rozpačitý. "Samozřejmě mě to mrzí. Člověk musí být na stupních v masce. Přitom jsem předtím iks minut na žíněnce, pereme se tam mezi sebou a potom musíme být v masce. Je to takový divný. Na druhou stranu musíme být rádi, že olympiáda je, že proběhla, že jsme tady mohli být."

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Jako první v historii vyhrál olympiádu ve dvou různých kategoriích. K obrovskému úspěchu českému judistovi blahopřál i jeho soupeř Francouz Teddy Riner. "Přišel za mnou a říkal, že klobouk dolů, že obrovská poklona. Bylo hrozně hezký to přijímat od takového člověka, jako je Teddy, který vyhrál dvě olympiády a má dva bronzy z olympiády, je desetinásobný mistr světa. Musím říct, že o to cennější poklona to pro mě byla," ocenil Krpálek.

S gratulací přispěchal i Japonec Tadahiro Nomura, se třemi zlatými medailemi nejúspěšnější judista olympijských her. "I tohle mě hrozně překvapilo a hrozně potěšilo," řekl Krpálek a dodal: "Poslední obrovský gratulant, který mi udělal obrovskou radost, byl Takamasa Anai, kterého jsem porazil na olympiádě v Londýně, kterému jsem tak trošičku ukončil kariéru.

"Přišel za mnou a říkal, že je na mě strašně pyšný za to, co se mi povedlo. Musím říct, že to byla pro mě jedna z nejkrásnějších poklon, kterou jsem dostal. Pro mě to vždycky byla taková noční můra. A musím říct, že když za mnou přišel a složil mi takovouhle poklonu, tak to bylo něco nádhernýho," řekl Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články