Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Triatlonisté budou v Jokohamě usilovat o kvalifikaci na OH, představí se také už jistá olympionička Frintová

Olympijská kvalifikace triatlonistů je po čtrnáctiměsíční pauze zpět. O víkendu se uskuteční první letošní závod série mistrovství světa v Jokohamě, kde se v sobotu představí i Vendula Frintová. Přímý přenos sledujte v sobotu od 6:00 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Kvalifikační žebříček byl zmražen loni v březnu a výsledky dalších závodů do něj nebyly započítány. Jokohamou odstartuje série šesti akcí, ve kterých se během 30 dní bude bojovat o účast na olympiádě v Tokiu. Další kvalifikační závody proběhnou v Leedsu, Ósace, Lisabonu, italské Arzacheně a mexickém Huatulcu.

Sedmatřicetiletá Frintová už má své čtvrté olympijské hry jisté, účast v Tokiu s velkou pravděpodobností neunikne ani další české reprezentantce, devětadvacetileté Petře Kuříkové.

Triatlonisté mají šanci už pouze přes smíšené štafety, které budou mít letos pod pěti kruhy premiéru. Navíc se v mužském individuálním žebříčku potřebují posunut do 140. místa. Kvalifikační závod štafet s českou účastí proběhne příští týden v Lisabonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články