Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tři roky jsem nebyla na startu. Velká neznámá, říká před maratonem Vrabcová

Zatímco mužští běžci na úspěšné splnění olympijského limitu stále čekají, ženy už dvakrát uspěly. Přidat se v neděli na Pražském maratonu může kromě Moiry Stewartové i Eva Vrabcová. Jaké má plány a jak vidí své šance? Přímý přenos Pražského amratonu sledujte v neděli od 6:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Maraton Evy Vrabcové

Český ženský maratonský běh zažívá skvělé časy. Olympijský limit už splnily Marcela Joglová a Tereza Hrochová, dvě další vážné adeptky Eva Vrabcová a Moira Stewartová ještě budou mít příležitost na Pražském maratonu. Ten však letos změnil svou podobu a okruhy v centru hlavního města zřejmě rychlým časům úplně přát nebudou.

Vrabcová se ale nenechá zastrašit. "O mně se říká, že pokud si to můžu udělat složitější, tak si to tak udělám," usmívá se. Česká rekordmanka, jejíž čas 2:26:30 je rovné tři minuty pod požadovaným olympijským výkonem, byla v posledních letech na mateřské pauze. S tokijskou olympiádou zprvu vůbec nepočítala, situace se ale změnila.

"Tři roky jsem nestála na startu, je to obrovská neznámá, nevím, jak se tělo bude chovat po porodu. Nechávám tomu volný průběh. Hlavně ať nefouká, to je to hlavní, co si přeju. Pro mě by jinak teplo bylo lepší než zima," usmívá se před nedělním závodem.

Pokud uspěje, může se těšit na své druhé letní a celkově páté olympijské hry. Maratonci a chodci budou na OH trochu stranou. "V Sapporu se poběží, protože v Tokiu budou pro maratonce nepřijatelné podmínky, obrovské vedro a dusno. Sapporo pro mě není neznámá, protože už jsem tam byla na lyžařském MS," připomíná česká maratonská rekordmanka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články