Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Taekwondistka Mandičová po Londýně vyhrála zlato i v Tokiu

Srbka Milica Mandičová získala druhé olympijské zlato v taekwondu. Po triumfu v Londýně 2012 tentokrát v Tokiu ve finále kategorie nad 67 kg porazila I Ta-pin a přerušila tak zlatou sérii Korejek. Ty dosud získaly alespoň jedno zlato na všech olympijských hrách od roku 2000, kdy se taekwondo stalo součástí programu.

Zápas Mandičová - Leeová
zdroj: ČTK/AP

Mužům v nejtěžší váhové kategorii dominoval Rus Vladislav Larin. Mistr světa z roku 2019 porazil při své olympijské premiéře v souboji o zlato Dejana Georgievského ze Severní Makedonie. Ten pro svou vlast získal teprve druhou olympijskou medaili v historii.

Sedmou příčku obsadil v kategorii nad 80 kg vlajkonoš tonžské výpravy Pita Taufatofua. Populární sportovec, jenž při slavnostním zahájení opět vzbudil pozornost nástupem pouze v tradiční rohoži a s odhalenou a naolejovanou horní částí těla, prohrál v 1. kole s Larinem. Díky tomu se dostal do oprav, i druhý zápas v turnaji pak ale prohrál.

Taekwondo:

Muži - nad 80 kg:

1. Larin (Rus.), 2. Georgievski (Sev. Mak.), 3. In Kjo-ton (Korea) a Castillo (Kuba), 5. Trajkovič (Slovin.) a Sun Chung-i (Čína), 7. Taufatofua (Tonga) a Gbane (Pobř. slon.).

Ženy - nad 67 kg:

1. Mandičová (Srb.), 2. I Ta-pin (Korea), 3. Laurinová (Fr.) a Walkdenová (Brit.), 5. Traoréová (Pobř. slon.) a Kowalczuková (Pol.), 7. Rodríguezová Peguerová (Dom. rep.) a Ogallová (Keňa).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články