Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V řecko-římském zápase se rozdávaly hned tři zlaté. Slavili Jevlojev, Lörincz a Stocková

Řecko-římský zápas zná další tři nové olympijské šampiony. Ve váze do 97 kilogramů slavil ruský zápasník Musa Jevlojev po finálové výhře 5:1 nad Arménem Arturem Aleksanjanem. V kategorii do 77 kg triumfoval Maďar Tamás Lörincz. Mezi ženami ve váze do 68 kg zvítězila Tamyra Mensahová Stocková z USA.

Finále řecko-římského zápasu kategorie do 77 kg
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Osmadvacetiletý Jevlojev potvrdil ve váhové kategorii, v níž se představil i jediný český zástupce Artur Omarov, roli hlavního favorita na zlato. Olympijským triumfem navázal na dva tituly mistra světa (2018 a 2019) i Evropy (2019 a 2021).

Právě Jevlojev na své vítězné cestě zastavil Omarovova přemožitele Alexe Szökeho z Maďarska po výsledku 6:2 a připravil tím českého zápasníka o možnost zasáhnout ještě do olympijského turnaje z oprav. Omarov skončil celkově jedenáctý. Bronz vybojovali Polák Tadeusz Michalik a Íránec Mohammad Hadi Saravi. Szöke byl pátý.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápasník Jevlovej střídá na trůnu Aleksanjana

Zkušenému čtyřiatřicetiletému Lörinczovi se podařilo vylepšit olympijské stříbro z Londýna před devíti lety, když ve finále zdolal 2:1 Kyrgyze Akžola Machmudova. Tehdy však zápasil ještě v kategorii do 66 kg. Z bronzu se mohli radovat domácí Šohei Jabiku a Rafig Husejnov z Ázerbájdžánu.

Olympijskou soutěž volnostylařek vyhrála úřadující mistryně světa Mensahová Stocková. Osmadvacetiletá Američanka porazila ve finálovém klání Nigerijku Blessing Oborududuovou 4:1. Bronz vybojovaly Ukrajinka Alla Čerkasovová a Meerim Žumanazarovová z Kyrgyzstánu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články