Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Američtí volejbalisté poprvé od Her v Sydney v roce 2000 končí na olympiádě už po základní skupině

Obhájci bronzu zakončili účinkování v Tokiu porážkou 0:3 od Argentiny v přímém souboji o postup a obsadili konečné deváté místo. Vyrovnali tím druhý nejhorší výsledek v historii. Minimem trojnásobných olympijských šampionů je jedenácté místo právě před 21 lety, kdy nevyhráli ani zápas.

Američtí volejbalisté
zdroj: Reuters autor: Výhry nad Francií a outsidery z Tuniska americkému

Výhry nad Francií a outsidery z Tuniska americkému výběru stačily jen na páté místo v šestičlenné skupině B. V zápasech s Rusy, Brazilci a Argentinci, kterým podlehli po třech vyrovnaných setech 21:25, 23:25 a 23:25, uhráli dohromady jen dvě sady. V Tokiu neuspěli ani s osmi bronzovými medailisty z Ria v sestavě.

"Rve nám to srdce. Tvrdě jsme se připravovali, obětovali po odkladu další rok tvrdé práci a takhle jsme dopadnout nechtěli. Měli jsme jiné ambice a tohle bolí," litoval jeden z pamětníků bronzových úspěchů z Ria i posledního mistrovství světa v roce 2018 Micah Christenson.

Ve čtvrtfinále se utkají Polsko - Francie, Itálie - Argentina, Japonsko - Brazílie a Rusko - Kanada. Spolu s Američany a Tunisany turnaj skončil ve skupině A pro Írán a Venezuelu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články