Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Djokovič neměl s Nišikorim slitování. První ženskou finalistkou je Bencicová

Pozici favorita celého olympijského turnaje potvrdil suverénně. Srbský tenista Novak Djokovič zničil Japonce Keie Nišikoriho 6:2 a 6:0 a postoupil do semifinále. První finalistkou ženské dvouhry se stala Švýcarka Belinda Bencicová, která zdolala Kazašku Jelenu Rybakinovou 7:6, 4:6, 6:3.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP/ autor: Seth Wenig

Světová jednička Djokovič, jehož nejlepším dosavadním výsledkem pod pěti kruhy je bronz z Pekingu 2008, v Japonsku potvrzuje skvělou formu. Vítěz rekordních 20 grandslamů se může stát prvním mužským tenistou, který získá takzvaný Golden Slam. Ovládnout v jednom roce všechny turnaje velké čtyřky i olympiádu se dosud povedlo pouze Němce Steffi Grafové před 33 lety.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič povolil domácímu Nišikorimu jen dvě hry

Djokovičův semifinálový soupeř vzejde z utkání mezi Němcem Alexanderem Zverevem a Francouzem Jérémym Chardym. Druhou dvojici vytvoří šestý nasazený Španěl Pablo Carreňo, který si poradil s turnajovou dvojkou Rusem Daniilem Medveděvem 6:2, 7:6, a další ruský hráč Karen Chačanov. Ten zdolal Francouze Uga Humberta 7:6, 4:6, 6:3.

Přemožitelka Barbory Krejčíkové Bencicová prohrávala v prvním setu už 2:5, ale dokázala odvrátit pět setbolů a v tie-breaku jednoznačně dominovala. Rybakinová vyrovnala a v rozhodující sadě jako první získala brejk, nakonec se však po dvou a tři čtvrtě hodinách radovala turnajová devítka Bencicová. Tu dnes ještě čeká semifinále čtyřhry.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články