Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Premiéru surfingu na Hrách ovládli Ferreira a Mooreová

Brazilec Italo Ferreira a Američanka Carissa Mooreová ovládli premiéru surfingu na olympijských hrách. Sedmadvacetiletý mistr světa porazil ve finále, které se na pláži Curigasaki jelo kvůli nepříznivé předpovědi počasí o den dříve, domácího Kanou Igarašiho. O rok starší rodačka z Havaje v boji o zlato uspěla proti Biance Buitendagové z JAR.

Je nám líto, video expirovalo.
Historicky prvními vítězi v surfingu se stali Ferreira a Mooreová

Bronz v soutěži mužů vybojoval Australan Owen Wright, který po dramatickém duelu porazil světovou jedničku Brazilce Gabriela Medinu. Jeden z hlavních adeptů na zlato předtím v semifinále rovněž těsně podlehl Igarašimu a nakonec překvapivě vyšel medailově naprázdno.

Mooreová porazila nečekanou finalistku Buitendagovou, která stříbrem korunovala dosavadní kariéru. Sedmadvacetiletá Jihoafričanka totiž po finále oznámila, že olympijský závod pro ni bude poslední soutěží v kariéře. Medailovou sbírku pořadatelské země rozšířila třetí Amuro Cuzukiová.

Blížící se tropická bouře dnes závodníky zpočátku potěšila velkými a čistými vlnami, postupně se ale v sílícím větru tříštily a hledání dobré vlny bylo složitější. Předpověď na středu ale slibovala ještě větší vítr a pořadatelé se proto rozhodli přesunout finálové jízdy už na dnešek.

Surfing:

Muži:

1. Ferreira (Braz.), 2. Igaraši (Jap.), 3. Wright (Austr.), 4. Medina (Braz.), 5. Andino (USA), Bourez (Fr.), Mesinas (Peru) a Ohhara (Jap.).

Ženy:

1. Mooreová (USA), 2. Buitendagová (JAR), 3. Cuzukiová (Jap.), 4. Marksová (USA), 5. Fitzgibbonsová (Austr.), Hennessyová (Kost.), Hopkinsová (Portug.), Limaová (Braz.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články