Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Ve finále už nemůžete lézt na jistotu, říká Ondrův trenér

Mužem v pozadí úspěchů sportovního lezce Adama Ondry je trenér Petr Klofáč. Ten v Tokiu v rozhovoru pro Českou televizi konstatoval, že ve finále už bude muset jeho svěřenec, který do finále pro nejlepších osm postoupil z pátého místa, riskovat. "Ve finále už se nedá lézt na jistotu," řekl.

Adam Ondra
zdroj: REUTERS autor: Maxim Shemetov

Klofáč si myslí, že bouldering, jak je v Japonsku postavený, Ondrovi příliš nevyhovuje, protože on je z přírodních terénů zvyklý spíš na klasické postupy a svědčí mu spíš silové lezecké bouldery.

"Dneska ten bouldering z toho tak trochu utíká do takového toho parkuru. Kde se víc skáče nebo chodí po sklonných strukturách, na což jsme nebyli dřív zvyklí," řekl s tím, že i tady už se ale Ondra zlepšuje.

Přesto nemohl český reprezentant lézt svým stylem. "Šlo by to, ale nebylo by to správné," řekl s tím, že ale stavitelé boulderů neodvedli vůbec špatnou práci.

Je nám líto, video expirovalo.
Klofáč: Adamův styl se tu uplatňuje hůř

Ondrův styl také úplně dobře nekomunikuje se zdejšími podmínkami. "Je tu vysoká vlhkost a velké vedro, proto musel v kvalifikaci trochu utéct ze svého stylu a lézt na jistotu a myslím si, že z taktického hlediska to byla správná volba," dodal.

Ovšem ve finále to už podle Klofáče bude jinak. "Tam už se bude hrát o všechno a olympijské finále nemůžete lézt na jistotu," tvrdí trenér přesvědčeně. S tím, že zdejší stěna ani soupeři Ondru nijak nezaskočili. "Ale ta vlhkost není úplně jeho šálek čaje," zopakoval negativa.

Před finále nic mimořádného se svým svěřencem nechystají. "Uděláme naši předstartovní proceduru, Adam se rozcvičí a budeme si povídat o lezení jako vždycky, což si myslím, že dobrý základ," ukončil debatu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články