Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do zápasu spolu můžou, na hotel ale ne. Už jsme zažili horší chvíle, řekli Perušič a Schweiner

Do zápasu už spolu po koronavirové kauze mohou, díky čemuž se udrželi na olympijských hrách ve hře o postup ze skupiny, jelikož porazili dvojici z Mexika. Jinak ale čeští plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner nadále zůstávají v mimořádném režimu. Nesmějí ani bydlet v jednom hotelu. Těžkou hlavu si z toho ale nedělají. Přiznávají, že v kariéře zažili horší chvíle, a užívají si už jen fakt, že mohou v Tokiu hrát.

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner v utkání proti Mexičanům
zdroj: ČTK/AP/ autor: Felipe Dana

Perušič, který měl pozitivní test den po příletu do Tokia, směl ve středu po deseti dnech opustit izolaci. Úplnou volnost ale čeští beachvolejbalisté nedostali. "Pořád jsme všichni vedení jako blízké kontakty, přičemž já jsem blízký kontakt sám sebe. Tím pádem jsme na hotelu mimo vesnici. Nesmíme být ani na stejném hotelu. To znamená, že je to trošku těžší s nějakým domlouváním se, organizováním tréninků a tak. Musíme na tréninky používat individuální dopravu, abychom se co možná nejméně potkávali s dalšími lidmi," popisoval Perušič poněkud paradoxní situaci.

Ve středu večer spolu po dvou týdnech poprvé trénovali. "Bylo to samozřejmě opravdu těžké. Nezapomenete hrát beachvolejbal, ale snížíte úroveň výkonu. Jsem šťastný, že jsme ji nesnížili tak moc, abychom prohráli tenhle zápas, i když to bylo supertěsné," řekl Schweiner k duelu proti mexickému páru Josué Gaxiola, José Rubio, který vyhráli 16:14 v rozhodujícím, třetím setu.

Perušič měl po pozitivním testu tři až čtyři dny příznaky covidu-19, takže nedělal nic. "V izolaci jsem stihl tak jeden nějaký trochu hodnotnější trénink a dvě kompenzační cvičení. I z toho jsem se hrozně unavil a zadýchal, takže očekávání před zápasem nebyla moc velká," prozradil.

První set ztratili čeští reprezentanti 17:21, ale neměli z něj špatný dojem. "Prohráli jsme tím, že jsme pár bodů poztráceli na nějakých technických chybách, pár nějakou nesehraností a komunikací, což se dá celkem rychle opravit. Zároveň jsme věděli, že Mexičany poměrně bráníme, že máme příležitosti minimálně tu hru vyrovnat," uvedl Perušič. Druhý set vyhráli 21:16 a byli silnější i v dramatické koncovce tie-breaku.

Společně prožili i horší období, než byl pokažený úvod olympijských her v Tokiu. "Nejhorší byl ten první rok, co jsme spolu hráli. Cestovali jsme po světě a prohrávali v prvních kolech kvalifikací. To vás přiměje přemýšlet o tom, jestli jste schopni hrát na tak vysoké úrovni. To, že jsme se kvalifikovali na olympiádu, je pro nás něco neuvěřitelného. Poslední dva týdny byly těžké, ale na druhou stranu musíte změnit přístup a považovat za úspěch už jenom to, že můžete hrát, zúčastnit se," dodal Perušič.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články