Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Je skvělý, že jsme tu spolu, pochvalují si bratři Fuksovi

Společný sen bratří Fuksových o společném startu na olympijských hrách se stal realitou. V rozjížďce si pohlídali postup do semifinále deblkanoistů. "Užívám si každý den, co jsme tady spolu," uvedl Petr.

Martin už startoval před pěti lety v Riu de Janeiro, kde skončil na singlkanoi pátý na kilometru a devátý na dvoustovce. Může tak srovnávat, jaké to je být na olympiádě sám a s bratrem. "Už si nepamatuju, co bylo před pěti lety. Ale vždycky je lepší být s bráchou a s co největším rodinným týmem než sám," poukázal na sestavu v Tokiu. Jejich otec se na olympiádě v Atlantě 1996 dostal do semifinále na deblkanoi na 500 a 1000 metrů.

Větší pozornost kvůli tomu, že na olympiádě tvoří sourozeneckou posádku, nepozorují. "Se soupeři se známe celý roky, každý o nás ví. Tady je každý soustředěný na sebe, protože to je hrozně velká akce, že si maximálně ťukneme pěstí na pozdrav a to je všechno," řekl Martin Fuksa.

V rozjížďce se tradičně Petr teprve dostával do tempa. "Vždy jsem na začátku takový nerozjetý, ale už jsem stoprocentně připravený podat výkon, který v sobě mám schovaný," řekl Petr mladší směrem k úternímu semifinále. Martin se o bratra nebál: "Je dost zkušený závodník. Věřím, že se v něm probudí něco obrovského a bude to dobré. Je to náš životní závod."

Nejúspěšnější českou bratrskou dvojicí na vodě byli veslaři Oldřich a Pavel Svojanovští, kteří v Mnichově 1972 získali stříbro na dvojce s kormidelníkem Vladimírem Petříčkem a o čtyři roky později v Montrealu přidali bronz s kormidelníkem Ludvíkem Vébrem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články