Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Francouzi nastříleli Bahrajnu 42 branek, Španělé přetlačili Švédy a čekají je Dánové

Favorit je favorit, a když nevypadne z role, může to být opravdu střelba. O tom se ve čtvrtfinále olympijského turnaje přesvědčili házenkáři Bahrajnu, kteří schytali od Francouzů 42 branek a dali jen 28. Francie si tak zahraje o medaile. Postoupili i Španělé, kteří vyhráli urputnou bitvu se Švédy těsně 34:33. Házenkáři Dánska, kteří obhajují zlato, porazili 31:25 severského rivala Norsko. Úřadující dvojnásobní mistři světa a šampioni z Ria se o finále střetnou s mistry Evropy Španěly.

Obhájci stříbrných medailí zůstali ve hře o čtvrtý olympijský kov za sebou po titulech v Pekingu a Londýně a druhém místě v Riu. Dalšími soupeři Francie budou Egypťané. Mistři Afriky si ve čtvrtfinále poradili 31:26 s obhájci bronzových medailí Němci a zahrají si o první olympijskou medaili v házené v historii.

Na hladkém vítězství šestinásobných mistrů světa Francouzů se devíti brankami podílel nejlepší střelec zápasu Kentin Mahé. Dvěma brankami přispěl také hvězdný Nikola Karabatic, který v 37 letech startuje na páté olympiádě.

Do semifinále prošli Španělé po vítězství 34:33 nad vicemistry světa ze Švédska. Evropští šampioni přitom prohrávali v druhém poločase už 25:29, ale podařilo se jim vývoj obrátit a útočí na první olympijskou medaili od bronzu z roku 2008.

Švédům nebylo nic platných 10 branek Hampuse Wanneho, v dresu vítězů trefil osm z osmi střel, z toho pět sedmiček, Aleix Gómez. Španělé se v semifinále střetnou s největším favoritem Dánskem.

Čtvrtfinále turnaje házenkářů:

Francie - Bahrajn 42:28 (21:14),

Švédsko - Španělsko 33:34 (20:18),

Dánsko - Norsko 31:25 (13:12),

Německo - Egypt 26:31 (12:16).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články