Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Roglič po vítězné časovce: Jsem to já, Primož, každý den je možné dokázat cokoliv

Nejlepší možný lék na zklamání z nepovedené Tour de France si naordinoval Primož Roglič, když ovládl cyklistickou časovku. Souboj s chronometrem navíc ovládl s drtivým náskokem. Druhému v cíli, jímž byl kolega z týmu Jumbo-Visma a vyhlášený časovkář Tom Dumoulin z Nizozemska, nadělil více než minutu.

Primož Roglič
zdroj: ČTK/AP/Thibault Camus

Jednatřicetiletý Roglič si prožil své především na Tour de France. Loni ho o triumf připravila na poslední chvíli právě časovka, v níž mu sebral žlutý dres Tadej Pogačar. Na konfrontaci s časomírou se proto svědomitě připravoval s vidinou, že Pogačara letos sesadí. Jenže už po osmi etapách musel svou snahu na Tour vzdát kvůli následkům pádu ze třetího závodního dne.

Tentokrát ale jako kdyby dokázal všechnu nahromaděnou frustraci přetavit v pozitivní energii a sílu, která ho hnala za zlatem. V cíli byl také náležitě rozradostněný. "Je hrozně těžké udržet si chladnou hlavu, když věci nejdou, jak by si člověk představoval. Ale vždy jsem tvrdě pracoval. A stejně tak jsem se vždy snažil si věřit. Vždyť to jsem pořád já, Primož  každý den je možné dokázat cokoliv," řekl Roglič.

Je nám líto, video expirovalo.
Roglič ovládl časovku, Kukrle skončil šestadvacátý. Jsem spokojený, řekl

V tomto duchu také vyrazil na trať více než 44 kilometrů dlouhé a náročné časovky. "Šel jsem na trať s tím, že nemám co ztratit. Jel jsem naplno od samého začátku a bojoval, abych zajel co nejlépe každý kilometr, dokud nepřišel konec. To je má práce a já ji odvedl dobře. Dosažený čas stačil na zlato a já z něj mám hroznou radost," prohlásil Roglič.

"Tohle je opravdu super krásné. Je to naprosto nádherné. Nevěděl jsem, že ta medaile je docela těžká. Pro mě je tenhle triumf nepopsatelně krásný i s ohledem na poslední události, které mě postihly. Všechna ta tvrdá práce, kterou jsme do toho dali já, moje rodina a lidé okolo mě, se nakonec vyplatila. Dokázal jsem vyhrát zlatou medaili a jsem olympijským šampionem," dodal Roglič.

Srovnávat své úspěchy však dvojnásobný vítěz Vuelty z posledních let nechtěl. "Myslím, že porovnávat v cyklistice všechny tyhle závody je hloupost. Pokaždé je hrozně těžké vyhrát, i když jedete závod doma za barákem. Každé vítězství je jedinečné. A tohle je pro mě opravdu jedinečné. Jsem za něj strašně šťastný," uvedl Roglič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články