Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Staněk má formu a chce ji v Tokiu prodat: Cílem je finále, ale konkurence je velká

S vědomím rostoucí formy, což minulý týden potvrdil nejlepším výkonem sezony, odletěl na olympiádu do Tokia koulař Tomáš Staněk. Český rekordman se pod pěti kruhy představí podruhé a bude se snažit vylepšit dvacáté místo z předchozích her v Riu de Janeiro.

"Poslední závod se mi z pohledu otočky moc nepovedl, ale z místa jsem si udělal osobák o 70 centimetrů. Kdybych k tomu přidal otočku, tak by to bylo velmi zajímavé," řekl Staněk novinářům o pokusu na závodě v německém Thumu, který mu technicky nevyšel ideálně.

I tak ale vítězil výkonem 21,12 metru. "Povzbudivé byly spíš tréninky. Konečně jsem házel dál než na závodech. Věřím, že vše prodám v Tokiu," věří třicetiletý vrhač.

Staněk čeká hodně kvalitní olympijský závod. "Podle tabulek 32 lidí překonalo ostrý kvalifikační limit na olympijské hry, což nevím, zda nějaká další disciplína má. Nicméně už jen kvalifikace bude nesmírně náročná a počítám, že limit může být klidně 21,60, což je nevídané, ale v dnešní době bohužel reálné," řekl letošní halový mistr Evropy. "Musím do toho jít tak, že hlavní závod bude kvalifikace," podotkl.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák chce se štafetou vylepšit rekord, Staněk měl povzbudivé tréninky

Atlet USK Praha věří, že zúročí zkušenosti z velkých akcí. "Dvanáct míst do finále pro tolik kvalitních koulařů je opravdu málo, ale musíme se s tím popasovat všichni. Bude záležet na tom, kdo se jak dobře vyspí, zregeneruje. Hlavní cíl pro mě je projít do finále," řekl Staněk.

Zároveň doufá, že se japonští organizátoři při absenci diváků na stadionu rozhodnou sportovce podpořit alespoň audio nahrávkou. "Když je takhle obrovský stadion prázdný, tak to není nic moc. Zažil jsem Zlatou tretru, která byla z pohledu diváků vybranější, a pro atleta to není příjemné," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články